Vandaag is zaterdag 22 juni  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerwoensdag 24 januari    Evangelie van 2024-01-24
begintijd20:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelHenri Nouwen-lezing - Op adem komen
beschrijving

Op woensdag 24 januari om 20.00 uur bent u van harte welkom voor de jaarlijkse Henri Nouwen-lezing. Deze lezing vindt plaats in de Wilhelminakerk aan de Blekersdijk 41 te Dordrecht.

Jos Wienen, burgemeester van Haarlem, zal de Henri Nouwen-lezing verzorgen. Zijn lezing heeft de titel ’Op adem komen’. Jos Wienen zal ingaan op wat wij allen, van jong tot oud, met het erfgoed van Henri Nouwen kunnen doen.

Jos Wienen is vooral bekend geworden als burgemeester van Haarlem. In 2018 kwam hij in het nieuws, omdat hij onder strenge bewaking kwam te staan vanwege ernstige bedreigingen aan zijn adres uit het criminele circuit. Eerder was Wienen burgemeester van Katwijk. Daarnaast is hij theoloog, historicus en een prominent CDA-politicus.

De avond wordt muzikaal omlijst door Ronald van der Schelde (vleugel) en Jelle van Nieuwenborg (gitaar). Na de lezing is er een korte pauze en volgt er een gespreksforum onder leiding van Arend Noordam, predikant en docent. Het forum bestaat uit Jos Wienen, Laurent Nouwen (broer van Henri) en Helen Gaasbeek, pastor in de Oud-katholieke Kerk.

Het programma eindigt om 22.00 uur. Het belooft een inspirerende avond te worden!

De Henri Nouwen-lezing vindt altijd plaats op zijn geboortedag. Dit jaar is het 92 jaar geleden dat hij geboren werd. De organisatie van de lezing wordt gedragen door de landelijke Henri Nouwen Stichting en de Henri Nouwen Werkgroep Dordrecht. Eerdere sprekers op deze jaarlijkse Henri Nouwen-lezing waren de Dordtse columnist Kees Thies, pastor en schrijver Marinus van den Berg, schrijver Abdelkader Benali en theoloog Erik Borgman.

De toegang is vrij. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

info

www.katholiekdrechtsteden.nl

locatieWilhelminakerk, Blekersdijk 41
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl