Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzaterdag 28 t/m zondag 29 mei 2005    Evangelie van 2005-05-28
 titelBijbelweekend: Maria van Magdala
beschrijvingBezinningscentrum Godsheide te Hasselt organiseert een Bijbelweekend met als thema:

Maria van Magdala: een toonbeeld van liefde

Maria van Magdala is een van de bekendste vrouwen uit de bijbel. Ze is ook een voorbeeld voor vele gelovigen. Toch zijn de historische gegevens over haar beperkt. De weinige gegevens waarover we beschikken, spraken in de loop van de geschiedenis op verschillende manieren tot de verbeelding. Menig groot kunstenaar heeft haar op een unieke manier uitgebeeld.

Tijdens dit bijbelweekend willen we door de confrontatie van bijbelteksten, historische gegevens, afbeeldingen uit de schilderkunst en het oratorium 'Maria Maddalena ai piedi di Christo' van Antonio Caldara een uniek licht werpen op het verhaal van een groeiende en bezielende liefde. De begeleiders zijn Renate Cauwels en Bert Daelemans sJ.

Datum: van zaterdag 28 mei (16 uur) tot zondag 29 mei 2005 (16.30 uur)

infoBezinningscentrum ‘Godsheide’,
011/278420
info@bezinningscentrumgodsheide.be www.bezinningscentrumgodsheide.be
locatieBezinningscentrum Godsheide, Brugbemdenstraat 1
plaatsHasselt (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl