Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzaterdag 4 t/m zondag 5 juni 2005    Evangelie van 2005-06-04
 titelMuseumbezinning in Godsheide
beschrijvingBezinningscentrum Godsheide te Hasselt organiseert een Museumbezinning

Bidden aan de hand van een hedendaags schilderij of beeldhouwwerk? Het kan! Uitgangspunt om dit te ontdekken wordt het Museum voor Moderne Kunst te Brussel.

Programma
Ingeschreven deelnemers komen op eigen kracht op zaterdag 4 juni 2005 tegen 10.30 uur samen bij de ingang van het Museum voor Moderne Kunst in de Regentschapsstraat 3 te Brussel. Het museum ligt in de nabijheid van het Centraal Station.
Na een verkennende intro in de collectie beelden en schilderijen van de 20e eeuw, wordt een of ander werk de aanzet tot reflexie, gebed en uitwisseling.

Met de trein van 16.31uur sporen de treinreizigers vanuit Brussel-Centraal naar Hasselt. De avond wordt in ons centrum, aan de hand van andere werken, biddend en delend doorgebracht.

Op zondag leren wij zelf aan de hand van natuurelementen, van zand- en kleischilderwerk 'oogankers' maken, die ons kunnen helpen bij het dagelijkse bidden. Het weekeinde wordt samen met de deelnemers aan de Stille Zondag afgesloten met het gebedsmoment van 16 uur en de koffie.

Kosten
De toegang tot het museum kost € 5 (reductie voor +65 en groepen van min. 16 pers : € 3,50). De verplaatsingskosten dient u zelf te betalen. Voor de treinreis Brussel-Hasselt kopen we eventueel een groepsticket. Voor het verblijf in Godsheide van zaterdagavond tot zondag 16.30 uur betaalt u € 28.

Datum: van zaterdag 4 juni (10.30 uur) tot zondag 5 juni 2005 (16.30 uur). U kunt het geheel of een deel van het programma volgen.

Begeleiding: p. Walter Fabri

infoBezinningscentrum ‘Godsheide’,
011/278420
info@bezinningscentrumgodsheide.be www.bezinningscentrumgodsheide.be
locatieBezinningscentrum Godsheide, Brugbemdenstraat 1
plaatsHasselt (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl