Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 28 mei 2005    Evangelie van 2005-05-28
 titelStuttgarter Kammerchor
beschrijvingOp zaterdag 28 mei, 20.15 uur, vindt in de Basiliek van Onze Lieve Vrouw ”Sterre der Zee” in Maastricht een concert plaats door het Stuttgarter Kammerchor.

De ”Mädchenkantorein an de Domkirche St. Eberhard” werd opgericht in januari 1994 door Dommusikdirektor Martin Dücker. Het koor bestaat uit ongeveer 115 meisjes in de leeftijd tussen 6 en 18 jaar, die jarenlang een een gedegen muzikale opleiding krijgen. Het repertorium bestaat uit Taizé-gezangen, maar ook gregoriaans en motetten uit de 17e tot de 20e eeuw. De voornaamste taak van het koor is de verzorging van de liturgie in de Dom St. Eberhard.

De eerste cd van het koor verscheen in december 2003 onder de titel 'Weihnachtliche Chormusik aus der Domkirche St. Eberhard'.

Dirigent Martin Dücker studeerde kerkmuziek aan de Musikhochschulen van Essen en Düsseldorf. Sinds 1993 is hij Dommusikdirektor aan de Dom St. Eberhard van Stuttgart.

infoR. de la Haye
diaken van de Onze Lieve Vrouwebasiliek ”Sterre der Zee”
(043) 356 13 30 (kantoor parochie)

Stuttgarter Kammerchor:
www. st-eberhard.de
www.dommusik-stuttgart.de

www.sterre-der-zee.nl
locatieOnze Lieve Vrouw 'Sterre der Zee'
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl