Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 29 mei 2005    Evangelie van 2005-05-29
 titelBijzondere Mariaviering
beschrijvingZondag 29 mei vindt voor het vierde achtereenvolgende jaar een bijzondere Mariaviering plaats inde Lambertuskerk aan de Markt in Etten-Leur. Aanvang 10.30 uur

Deze MariaViering is voor alle parochianen van de gehele Etten-Leurse Maria-parochie, maar in het bijzonder voor de ouderen, zieken, gehandicapten en overige hulpbehoevenden, maar uiteraard ook voor alle Maria-vereerders.

Dit jaar zal de MariaViering speciaal worden opgedragen aan de onlangs overleden dialectoloog Frans Verschuren. Frans was bestuurslid van de stichting Vrienden van Lambertus, lid van de werkgroep MariaViering en zelf ook een groot Maria-vereerder.

De Werkgroep Maria-Viering, bestaande uit vertegenwoordigers van De Zonnebloem afdeling Etten-Leur, Cloveniersgilde St.Jan de Doper, KBO Etten-Leur Centrum/Zuid, KBO Etten-Leur Noord, KVG Etten-Leur, KVO Etten-Leur, Pastoraatsgroep Lambertus-geloofsgemeenschap en de Stichting Vrienden van Lambertus, hebben wegens groot succes besloten dit jaar deze bijzondere Maria-Viering te organiseren.

Programmma
Begonnen wordt om half elf met een plechtige Maria-Eucharistieviering.
Voorgangers pater Luk Wouters van de paters kapucijnen uit het Belgische Meersel-Dreef en pastor Lia Rijbroek van de Maria-parochie.
Daarna is er voor iedereen een gratis lunch (bestaande uit broodjes, krentenbrood, fruit, koffie/thee en vruchtensappen) in de kerk!

Tevens is er dan een speciale Maria-tentoonstelling te bezichtigen in de Apostelzaal van de kerk, waar ook films vertoond worden van de vorige Maria-Vieringen.
Vervolgens begint om 12.45 uur de speciale Maria-Hulde. Er is dan ook gelegenheid om een eventueel meegebracht bloemetje neer te leggen bij de Maria-beeltenis. De Etten-Leurse troubadour Toine Nooijens zal dan zijn Brabants Marialied ”Aon ginne tijd nie gebonde” live zingen.
Ten slotte de bijzondere ziekenzegening door pater Luk en pastor Lia Rijbroek.

Speciale medewerking verleent het Lambertuskoor o.l.v. Harrie Muskens, organist Michel Gottmer en het Cloveniersgilde. Om ongeveer 13.30 uur zal de Maria-Viering beëindigd zijn.

Ook is er dit jaar weer gratis vervoer van en naar de kerk. Dit zal worden verzorgd door de leden van het Cloveniersgilde en voor de rolstoelers zullen speciale rolstoeltaxibusjes worden ingezet.
Indien van dit gratis vervoer gebruik gemaakt wenst te worden, dient dit wel voor 19 mei opgegeven te worden via telefoonnummers (076) 5013268 of (076) 5020205 of via email: vriendenvanlambertus@12move.nl of een strookje in te leveren bij de pastorie van H.Hartkerk (Kerkwerve 2), H.Petruskerk (Lange Brugstraat 32) of H.Lambertuskerk (Markt 60).

Ook ” 't Kapelleke”, de Maria-kapel aan de Markt naast het Oude Raadhuis, zal op zondag 29 mei de gehele dag geopend zijn.

Deze bijzondere MariaViering kan gratis worden aangeboden, dank zij een aantal sponsoren.

infowww.vriendenvanlambertus.nl
locatieH.Lambertuskerk, Markt 60
plaatsEtten-Leur (Noord-Brabant)
postcode48
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl