Vandaag is woensdag 17 juli  

categorie categorie gebed
gebed
wanneerzondag 21 t/m zondag 28 januari    Evangelie van 2024-01-21
 titelGebedsweek voor de eenheid vd christenen
beschrijving

De Gebedsweek voor de Eenheid van de Christenen van 21 tot en met 28 januari 2024 staat deze keer in het teken van de passage van Lucas 10,27: ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw kracht en met heel uw verstand, en uw naaste als uzelf’, de bekende passage uit het verhaal van de barmhartige Samaritaan. De traditie van de gebedsweek gaat overigens al 175 jaar terug. Wereldwijd bidden er dan telkens miljoenen christenen in alle delen van de wereld om eenheid. Voor de week wordt telkens ook een handleiding met suggesties voor gebeden en bezinningen uitgewerkt, om er in plaatselijke gemeenschappen en groepen samen mee aan de slag te gaan. 

De week wordt jaarlijks georganiseerd op initiatief van Dicasterie voor de Bevordering van de Eenheid van de Christenen en de Wereldraad van Kerken. De uitwerking van het thema werd deze keer toevertrouwd aan christenen uit Burkina Faso. Vertegenwoordigers van het aartsbisdom Ouagadougou sloegen tijdens de voorbereiding de handen in elkaar met protestantse kerken en oecumenische organisaties om teksten en gebeden voor de week samen vorm te geven.

Christien Crouwel, algemeen secretaris van de Nederlandse Raad van Kerken, bemerkt: ‘In Burkina Faso en de wijdere Sahel-regio heerst sterke religieuze verdeeldheid. Daarom is het bijzonder dat zoveel verschillende groepen eensgezind samenwerkten aan de samenstelling van de oecumenische viering en de gebedspunten voor de acht dagen. Wij hopen dat het thema en het aangeboden materiaal ook bij ons zal leiden tot vruchtbare samenwerking tussen kerken en geloofsgemeenschappen.’ De week nodigt alle deelnemers alvast uit om in de andere werkelijk een naaste te herkennen en om stappen te zetten om de wederzijdse onbekendheid en vooroordelen te overbruggen.

info

www.weekvangebed.nl

locatie
plaatswereldwijd
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl