Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 21 mei 2005    Evangelie van 2005-05-21
 titelStartdag project 'navormen'
beschrijvingOp zaterdag 21 mei 2005 start het project 'navormen' van Code Projects met een landelijke trainingsdag voor kerkelijke vrijwilligers die werken voor en met tieners.

Aanleiding
Het aantal jongeren van 12-16 jaar dat betrokken blijft bij de eigen kerkgemeenschap neemt af. Voor de katholieke parochies in het bijzonder geldt dat deze groep jongeren na het vormsel uit het zicht verdwijnt.

Doel
Het doel van het project 'navormen' is om het aantal tieners dat na het vormsel actief blijft in de parochie binnen 2 jaar met 20% te doen toenemen. Dit wordt mogelijk door een intensieve en directe uitwisseling van informatie en ervaringen tussen de vrijwilligers die met tieners werken of van plan zijn een tienergroep op te zetten via de webcommunity van Code Projects.

Programma
De dag zal worden voorgezeten door Leo Feijen, journalist en presentator van het actualiteitenprogramma Kruispunt. De drie voornaamste onderdelen van de dag zijn:
* presentatie en uitproberen van nieuwe werkvormen
* uitwisseling ervaringen en training door begeleiders van succesvolle kerkelijke jongerentrajecten
* training ten aanzien van het werken met de internetcommunity van Code Projects

Daarnaast zal er de officiële start zijn van het project 'navormen'.

De dag wordt gehouden in de Open Hof en het tegenovergelegen Koningin Wilhelmina College te Culemborg van 12.30 uur tot 17.00 uur. Kosten bedragen € 4,-- p.p., inclusief koffie/thee.

Aanmelden
Aanmelden kan door een briefje te sturen met daarin naam, adres en aantal personen naar Code-X, Postbus 101, 4100 AC Culemborg of een e-mail te sturen naar navormen@code-x.nl vóór 14 mei. Na aanmelding wordt een volledig programma van de dag en een routebeschrijving toegestuurd.

infowww.code-x.nl
www.code-projects.nl
dinsdag- en donderdagochtend van 10 tot 13 uur: (0345) 513994
woensdagochtend op (0345) 518731
locatieKoningin Wilhelmina College
plaatsCulemborg (Gelderland)
postcode41
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl