Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 30 april 2005    Evangelie van 2005-04-30
 titelArenA centrum van evangelisatie
beschrijvingAls voorbereiding op de Wereldjongerendagen in Keulen hebben Kiko Arguello en Carmen Hernandez, intiatiefnemers van de Neokatechumenale Weg, besloten een ontmoetingsdag voor jongeren te houden. In de Amsterdam ArenA verwacht men op 30 april zo’n 25.000 tot 30.000 jongeren uit heel Europa.

Op het programma staat in ieder geval een toespraak van stichter Kiko Arguello. Niet geheel toevallig valt het evenement samen met de datum waarop in Nederland Koninginnedag gevierd wordt, 30 april. De deelnemers aan deze ontmoetingsdag zien het gebeuren ook als een aanleiding tot evangelisatie onder zoveel mogelijk mensen. In Amsterdam, maar ook in andere grotere steden, zullen leden van de Neokatechumenale beweging daags voor de bijeenkomst initiatieven ontplooien naar het voorbeeld van de stadsevangelisatie die vorig jaar in Europese hoofdsteden plaatsvond.

De ontmoetingsdag is belangrijk voor de Kerk in Nederland. Niet alleen naar buiten toe door de evangelisatie, maar ook door de bijeenkomst zelf, die volgens verwachting weer enkele roepingen zal opleveren.

In ieder geval zullen mgr. Punt, mgr.Wiertz en mgr. De Jong aanwezig zijn inde ArenA.

infowww.amsterdamarena.nl/index.php?pointer=1-2-383-388-5395
locatieArenA
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl