Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 7 mei 2005    Evangelie van 2005-05-07
 titelHerinwijding Mariakapel Moerdijk
beschrijvingDe herinwijding van het Mariabeeld van “Brabantia Nostra” vindt plaats op zaterdag 7 mei 2005 om 17.00 uur.

Het Mariabeeld van “Brabantia Nostra” dat voorheen langs de A16 stond is op 15 maart 2002 daar verwijderd en letterlijk haast “aan lager wal” geraakt. Op 15 december 2004 is het op de huidige plek langs de Moerdijkseweg geplaatst. Deze nieuwe - vermoedelijk laatste - rustplaats is weliswaar minder goed zichtbaar vanaf de A16, gericht naar de “toegangsweg richting het zuiden”, maar wel goed bereikbaar vanaf de Moerdijkseweg.

Beeld, ondergrond en onderhoud zijn nu blijvend in handen van de gemeente Moerdijk. In overleg met de Heemkundekring Moerdijk en enkele andere betrokkenen is besloten het beeld opnieuw in te wijden.

Het programma start rond 16.45 uur. Naast gebed en inwijding door voorganger Tari Coumou, is er een korte inleiding en worden er liederen gezongen, bloemen gelegd, de rozenkrans gebeden en speelt de fanfare.

Tevens kan men een bezoek brengen aan de fotocollage over het “Mariabeeld” in 'De Gouden Leeuw', verzorgd door Heemkundekring “De Sprange” uit Moerdijk.

Iedereen kan op eigen gelegenheid, te voet, per fiets of auto naar de plaats van de kapel gaan, naar “Onze Lieve Vrouw op Schildwacht” aan de belangrijke “poort van Brabant” aan de Moerdijkseweg.

info jverschu@concepts.nl
locatiekapel “Onze Lieve Vrouw op Schildwacht”
plaatsMoerdijk (Noord-Brabant)
postcode47
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl