Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 7 mei 2005    Evangelie van 2005-05-07
 titelWandelen naar Maria-pelgrimsoord Banneux
beschrijvingOp zaterdag 7 mei a.s. organiseert de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV) een pelgrimswandeling naar het Maria-pelgrimsoord Banneux in de Belgische Ardennen.

Het vertrek van de 42 kilometer lange wandeling is om 7.00 uur bij de kerk van Margraten. Men kan zich ook ruim een half uur later aansluiten bij de kerk van Banholt, of om 8.15 uur bij de kerk van Noorbeek. Abdij Val-Dieu is de eerste pauzeplaats. Ook van daaruit kan men (om plm. 10.30 uur) meelopen voor de laatste 25 (nog steeds pittige!) kilometers.

De bezinningsmomenten onderweg (jn Val Dieu, Noblehaye en Nessonvaux) en de afsluitende gebedsdienst in Banneux (om 17.30 uur) staan in het teken van 60 jaar bevrijding en hebben daarom als thema: ‘Vrijheid vraagt verantwoordelijkheid’.

De afwisselende, maar stevige wandeling gaat over bos- en weidepaadjes via schilderachtige plaatsjes als Julemont, Bolland en Soumagne waar rond twee uur nog een half uurtje gepauzeerd voordat begonnen wordt aan de laatste tien kilometer.

Na de viering in de Sacramentskapel van Banneux is er gelegenheid om een maaltijd te gebruiken in een van de restaurants. Voor wie zich hebben aangemeld, rijdt er om 19.30 uur een bus terug naar de vertrekpunten (voor € 10,- p.p.).

Opgave zo snel mogelijk:
(045) 5463563 (bgg 043 - 450 3622)
info@spvlimburg.nl .

Wie voor eigen vervoer terug zorgt, hoeft zich niet vooraf aan te melden: op tijd aanwezig zijn bij een van de genoemde vertrekpunten is voldoende.

info(045) 5463563 (bgg 043 - 450 3622)
info@spvlimburg.nl
www.spvlimburg.nl
locatieMariaheiligdom
plaatsBanneux (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl