Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 26 april 2005    Evangelie van 2005-04-26
 titelProblematiek van de verstedelijking.
beschrijvingBisschop Van Luyn van Rotterdam spreekt op uitnodiging van mgr. Roger Vangheluwe op dinsdag 26 april 2005 om 20 uur over de problematiek van de verstedelijking.

De spreker krijgt een uur tijd voor zijn uiteenzetting. Tijdens een pauze kunnen de toehoorders schriftelijk vragen stellen. Dan volgt een half uur repliek.

Zijn het christelijk geloof en de stadscultuur bondgenoten of tegenstanders? Het vroege christendom veroverde de wereld via de steden maar lijkt de wereld nu via de steden te verlaten. Bisschop van Luyn zal het thema uitdiepen en daarbij ook de volgende vragen behandelen. Staat het streven naar autonomie in denken en handelen van de hedendaagse mens niet haaks op de geloofsbeleving? Hoe is te verklaren dat de Kerk zo weinig begeestering uitstraalt, terwijl de stadscultuur meer dan ooit bloeit (festivals, volksfeesten, cultuurtempels)? Welke relatie kan de Kerk opbouwen met het culturele leven van de stad? En kan de Kerk überhaupt openstaan voor multiculturalisme zonder zijn eigenheid te verloochenen?

‘De steden en de christenen. Bondgenoten of tegenstanders?’ door A.H. van Luyn asb (bisschop van Rotterdam) op dinsdag 26 april 2005 om 20 uur in de Magdalenazaal (Magdalenastraat) te Sint-Andries Brugge.

Toegangskaarten kosten 6 euro. Info en kaartenverkoop: tel. .

info051/26.56.10 (dienst parochiepastoraal bisdom Brugge)
ward.poppe@skynet.be
locatieMagdalenazaal, Magdalenastraat
plaatsSint-Andries Brugge (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl