Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervrijdag 22 t/m zondag 24 april 2005    Evangelie van 2005-04-22
 titelFilms voor Tibet
beschrijvingIn het kader van de Expositie Kunst voor Tibet in Avanti georganiseerd door de Tibet Support Groep Flevoland vertoont filmtheater Cinescope van Vrijdag 22 April t/m Zondag 24 April drie byzondere films.

Op Zondagmiddag 24 april is ( aanvang 14.00 uur) de boeiende documentaire Cry of the Snowlion te zien. Deze documentaire geeft een goed beeld van de jarenlange worsteling van het Tibetaanse volk. Dit filmisch document is tot nu toe slechts eenmaal in Nederland vertoond en wordt voorafgegaan door een lezing. Belangstellenden wordt aangeraden van te voren te reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Vrijdagavond wordt de film Windhorse vertoond en zaterdagavond Salzmanner von Tibet.

Beide films zijn een oproep aan ons allen de Tibetanen - die in hun eigen land een minderheidsgroep zijn geworden- te steunen in hun geweldloze streven naar zelfbeschikking.

Met het tonen van de films wil cinescope steun betuigen aan de inwoners van Tibet die trachten de eeuwenoude boeddistische en vredelievende cultuur voor latere generaties te behouden. Met de verkoop van kunst wil de expositie Kunst voor Tibet een schoolproject in Oost Tibet financieel ondersteunen.

Filmtheater Cinescope is het onlangs opgerichte samenwerkingsverband Van Stichting Filmhuis Die Blechtrommel en Utopolis, die samen zich ten doel hebben gesteld om kwaliteitsfilms in Almere en Flevoland te brengen.

info(036) 5306945
(036) 5312781
www.cinescope.nl
locatieFilmtheater Cinescope
plaatsAlmere (Flevoland)
postcode13
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl