Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Muziek
muziek
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 16 september 2023    Evangelie van 2023-09-16
begintijd10:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelOrganistendag BisdomGL
beschrijving

De Diocesane Commissie Kerkmuziek heeft haar jaarlijkse organistendag deze keer in de provincie Groningen. Op zaterdag 16 september zijn we te gast in de Grote Kerk te Wildervank. De kerk bezit een zeer fraai laatromantisch orgel van de bekende Duitse orgelbouwer E.F. Walcker.  Dit instrument van 1913 heeft achtentwintig registers op twee klavieren en een vrij pedaal. Voor het noorden van Nederland is het een uniek instrument.

Muziekdocent Mark Heerink vertelt u over de muziek van Hendrik Andriessen (Intermezzi per Organo), Albert de Klerk (Octo Fantasie Super Themata Gregoriana) en Hans Friedrich Micheelsen (Das Holsteinische Orgelbuchlein).

We hopen dat deelnemers aan deze dag één- of meerdere composities uit deze bundels willen voorbereiden en spelen. Hebt u een suggestie om voor te bereiden uit deze bundels, neem svp contact op met docent Mark Heerink: m.heerink@planet.nl . Uiteraard is het mogelijk om ook andere composities te spelen.

Deelnemers vragen we verder om zelf een voorspel te maken bij drie gezangen uit de bundel Gezangen voor Liturgie: nr. 434 ‘Eens, als de bazuinen klinken’, nr. 424 ‘De Heer is waarlijk opgestaan’ en: nr. 478 ‘Jezus die langs het water liep’. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om voor één of twee van deze drie gezangen een voorspel te maken.

Programma
De dag begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

09.30-10.00 uur - Inloop
10.00-11.00 uur - Inleiding en demonstratie van het orgel door Mark Heerink
11.00-11.30 uur - Koffiepauze
11.30-12.30 uur - Gelegenheid voor deelnemers om orgel te spelen
12.30-13.30 uur - Lunchpauze
13.30-14.30 uur - Gelegenheid voor deelnemers om orgel te spelen
14.30-15.00 uur - Koffiepauze
15.00-16.00 uur - Gelegenheid voor deelnemers om orgel te spelen

Opgave
Tot 1 september a.s. is aanmelding mogelijk voor deze dag via Lisette Winter, bisdom Groningen-Leeuwarden: l.winter@bisdomgl.nl  Voor inhoudelijke informatie over het programma, zoek contact met: Mark Heerink ( m.heerink@planet.nl ) of Anton Lukassen ( aaluka@home.nl ).

Voor koffie en thee wordt gezorgd. Graag zelf een lunchpakket meenemen. Er zijn geen kosten aan deze dag verbonden. Wel vragen we van deelnemers een vrijwillige bijdrage in de kosten.

info

Lisette Winter
l.winter@bisdomgl.nl

organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatieGrote Kerk, Raadhuisstraat
plaatsWildervank (Groningen)
postcode96
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl