Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneermaandag 11 april 2005    Evangelie van 2005-04-11
 titelEucharistieviering voor paus
beschrijvingIn verband met het overlijden van paus Johannes Paulus II wordt op maandagavond 11 april om 19.00 uur in de Victorkerk te Waddinxveen een eucharistieviering gehouden voor zijn nagedachtenis.

Het Pastoraal Team van de parochiefederatie Levend Water - die de parochies van Bodegraven, Boskoop, Reeuwijk en Waddinxveen omvat - organiseert deze viering op de laatste dag van de negendaagse rouwperiode - novemdiales volgens oud-Romeins gebruik.

De pastores Ad van der Helm en Willem van der Meer zullen in deze viering voorgaan. Het Pastorale Team nodigt alle katholieken van hun parochies en andere belangstellenden van harte uit om deze viering bij te wonen.
De viering wordt muzikaal ondersteund door het St.Victorkoor onder leiding van mevr. Denise Maassen en de organist Pieter de Nijs.
De Colleges van B&W van de gemeenten worden ook bij de viering uitgenodigd.

Deze veelzijdige paus heeft voor de wereld veel betekend. Zijn optreden en zijn meningen riepen vaak veel reacties op. Met veel moed heeft hij zijn leiderschap gestalte willen geven in een wereld die getekend werd door veranderende machtsblokken, door een groeiende afstand tussen arm en rijk en door groeiende religieuze spanningen. Op veel terreinen heeft hij baanbrekende stappen gezet, waar anderen aarzelden, durfde hij zich uit te spreken.

infopastor Ad van der Helm
(0182) 612452
locatieVictorkerk
plaatsWaddinxveen (Zuid-Holland)
postcode27
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl