Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 11 juni 2005    Evangelie van 2005-06-11
 titelWaterlands Kamerkoor in de Sint-Jan
beschrijvingIn de jaarlijkse reeks concerten van de Stichting Gouds Orgelcomité in de Sint-Janskerk geeft het Waterlands Kamerkoor uit Purmerend samen met organist Christiaan Ingelse een concert op zaterdag 11 juni.

Christiaan Ingelse, vaste organist van de Sint-Janskerk in Gouda, werkte al eens samen met het Waterlands Kamerkoor: in de uitvoeringen die dit koor vorig jaar gaf van de ‘Hohe Messe’ van J.S. Bach vertolkte hij de orgelpartij. Herhaling van die samenwerking was sindsdien een wens van het koor die het nu in vervulling laat gaan.

De organist speelt werken van Buxtehude, Brahms en een psalmvoorspel van eigen hand. Hij begeleidt het Waterlands Kamerkoor in het Bachmotet ‘Lobet den Herrn alle Heiden’. Het koor zingt daarnaast a-capellawerken van Schütz, Brahms en Messiaen. Algehele muzikale leiding van het concert is in handen van dirigent Wolfgang Lange.

Het concert vindt plaats op zaterdag 11 juni 2005 om 17.00 uur in de Sint-Janskerk in Gouda. De toegang is gratis, er wordt na afloop gecollecteerd.

Een week daarvoor, zaterdag 4 juni, geven Waterlands Kamerkoor en Ingelse ditzelfde concert in de Nicolaaskerk te Purmerend, aanvang 14.00 uur.

info info@waterlandskamerkoor.nl
www.waterlandskamerkoor.nl
locatieSint-Janskerk
plaatsGouda (Zuid-Holland)
postcode28
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl