Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 4 juni 2005    Evangelie van 2005-06-04
 titelWaterlands Kamerkoor opent Garrelsweken
beschrijvingDe jaarlijkse reeks concerten op het Garrelsorgel in de Purmerendse Nicolaaskerk start op zaterdag 4 juni met een concert door het Waterlands Kamerkoor, in samenwerking met organist Christiaan Ingelse.

Het Waterlands Kamerkoor is een veelgeziene gast in de kerk aan de Kaasmarkt: jaarlijks verleent het er zijn medewerking aan de gratis inloopconcerten. Het concert van vorig jaar waarin het voor een stampvolle kerk delen liet horen van Bach’s ‘Hohe Messe’ ligt nog vers in het geheugen.

Dertig jaar geleden werd het koor opgericht door de toenmalige organist van de Nicolaaskerk en de huidige organist-titularis van het historische en recent gerestaureerde Garrelsorgel in deze kerk: Jan Jongepier. Samen met hem zal het koor de dertigste verjaardag vieren in een jubileumconcert later dit jaar.

De organist die dit keer het Garrelsorgel bespeelt is Christiaan Ingelse, als organist verbonden aan de Sint-Janskerk in Gouda. Hij speelt werken van Buxtehude, Brahms en een psalmvoorspel van eigen hand. Hij begeleidt het Waterlands Kamerkoor in het Bachmotet ‘Lobet den Herrn alle Heiden’. Het koor zingt daarnaast a-capellawerken van Schütz, Brahms en Messiaen. Algehele muzikale leiding van het concert is in handen van dirigent Wolfgang Lange.

Het Garrelsconcert vindt plaats op zaterdag 4 juni 2005 om 14.00 uur in de Nicolaaskerk aan de Kaasmarkt in Purmerend. De toegang is gratis, er wordt na afloop gecollecteerd.

Een week later, zaterdag 11 juni, herhalen Waterlands Kamerkoor en Ingelse dit concert in de Sint-Janskerk te Gouda, aanvang 17.00 uur.

info info@waterlandskamerkoor
www.waterlandskamerkoor.nl
locatieNicolaaskerk aan de Kaasmarkt
plaatsPurmerend (Noord-Holland)
postcode14
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl