Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 23 april 2005    Evangelie van 2005-04-23
 titelThemadag: Verlangen beweegt jou
beschrijvingDe Werkgroep Kloosterpastoraat Oostelijk Noord-Brabant en Gelderland organiseert op zaterdag 23 april 2005 een Themadag over het thema

Verlangen beweegt jou! Waarnaar..., waarheen?

De themadag is opgezet vanuit de gedachte dat iedere mens door het leven heen geleid wordt door VERLANGEN. Waarnaar..., waarheen...? Ieder zoekt er zijn of haar antwoord op te vinden, met of zonder religieuze achtergrond, met of zonder kerkelijke praktijk.

Deze dag wordt gehouden in de Boskapel te Nijmegen en duurt van 9.45 uur (ontvangst) tot 16 uur (slotviering).

Programma
Het programma voorziet in twee lezingen, waartussen een muzikaal intermezzo, een pleinpresentatie van de verschillende orden en congregaties en een forumgesprek onder leiding van Leo Fijen, presentator bij de KRO.

De eerste lezing wordt gehouden door Wil Derkse, directeur van het Soeterbeeck-Programma; de tweede door Tjeu Timmermans, karmeliet en voorzitter van de Konferentie Nederlandse Religieuzen.

Aan het forumgesprek nemen naast de inleiders van het ochtendprogramma ook deel Laetitia Aarnink, Mario de Groot en Jacques Janssen.

Aanmelden
Ieder die zich aangesproken voelt, is welkom zolang er plaats is. Kosten (vooraf te voldoen) € 15 (zonder lunch) of € 20 (met lunch).
Aanmelding vóór 15 april bij: Augustijns Centrum de Boskapel, Graafseweg 276, 6532 ZV Nijmegen, a.c.boskapel@wanadoo.nl .

Organisatie
De Werkgroep Kloosterpastoraat Oostelijk Noord-Brabant en Gelderland wordt gevormd door vertegenwoordigers (religieuzen en toegewijde leken) van een aantal kloosters in Oostelijk Noord-Brabant en Gelderland, die vormen bieden van verdieping en bezinning. De orden en congregaties, die vaak al eeuwen bestaan, hebben geleid tot een rijkdom aan ‘scholen van spiritualiteit’. Deze vormen samen ‘een palet van vele kleuren’ en bieden vele wegen langs de Weg die Christus is naar het Mysterie van alle leven, waar elke religieuze traditie zo haar eigen naam voor heeft.

infowww.boskapel.nl
locatieAugustijns Centrum de Boskapel
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl