Vandaag is woensdag 17 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerwoensdag 1 maart 2023    Evangelie van 2023-03-01
begintijd19:30 uur
 titelEmmanuel Van Lierde - 10 jaar paus Franciscus
beschrijving

In deze lezing belicht filosoof en theoloog Emmanuel Van Lierde de prioriteiten en de realisaties van paus Franciscus. Hij volgt voor opinieweekblad Tertio ook al jaren intensief het reilen en zeilen in het Vaticaan. Hij is een bevoorrechte getuige van dit pontificaat en mocht de paus al herhaaldelijk ontmoeten. Het meest recente gesprek met de paus verschijnt ook in zijn boek Paus Franciscus. De conservatieve revolutionair De paus komt bij velen over als progressief en revolutionair, maar klopt dat beeld wel? Of blijft hij als puntje bij paaltje komt een conservatieve kerkleider? Van Lierde onderzoekt dat in zijn boek, maar hij brengt vooral een analyse van de prioriteiten en de verwezenlijkingen van deze paus.

Deze lezing vindt plaats ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de verkiezing van paus Franciscus en ter lancering van het boek Paus Franciscus. De conservatieve revolutionair van onze spreker.

Aanmelden tot en met dinsdag 28 februari via academie@krijtberg.nl

Vrijwillige bijdrage voor koffie of thee.

info

academie@krijtberg.nl
www.krijtberg.nl

locatieDe Krijtberg, Singel 446
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl