Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneervrijdag 25 maart 2005    Evangelie van 2005-03-25
 titelKruiswegoefening met Andreasgemeenschap
beschrijvingNeem deel aan de jaarlijkse kruiswegoefening met de RK Andreasgemeenschap en pater Peter op Goede Vrijdag 25 maart.

Deze kruisweg wordt gevolgd langs de staties in de fraaie oude processietuin van het voormalig patersklooster Don Rua, bekend als voorheen 'Gouden Handen' in 's-Heerenberg.
Het enorme kloostercomplex is rond 1900 gesticht door Duitse Jezuieten, die in verband met de Kulturkampf naar Nederland moesten uitwijken. Daarom zijn de opschriften op de staties, die herinneren aan de momenten van het lijdensverhaal bij de Kruisweg van Jezus Christus, in het Duits gesteld.

De zeldzame staties zijn nog compleet en in redelijk goede staat.
Deelnemers kunnen zich om 14.10 uur verzamelen achter de Muziekschool aan de Plantsoensingel-Zuid. Het is dan de bedoeling om 15 uur bij de laatste statie te zijn.

De kruiswegoefening op Goede Vrijdag is voor iedereen een prachtige voorbereiding op Pasen.

infowww.andreasgemeenschap.nl
locatievoormalig patersklooster Don Rua ('Gouden Handen')
plaats's-Heerenberg (Gelderland)
postcode70
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl