Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdonderdag 12 mei 2005    Evangelie van 2005-05-12
 titel‘De verleiding’ geprolongeerd
beschrijvingWegens het succes van de vorige twee tours is Ronduit Theater ‘De Verleiding’ verlengd met een tour van nog eens zes avonden. Deze tour vindt plaats van 12 t/m 21 mei en zal diverse theaters in Nederland aandoen. De multimediale theaterproductie ‘De Verleiding’ is speciaal gemaakt voor jongeren vanaf 12 jaar, die niet of nauwelijks bekend zijn met het christelijk geloof. Gelovige jongeren worden uitgedaagd hun vrienden mee te nemen en hen zodoende op een zeer laagdrempelige manier kennis te laten maken met het christelijke geloof. De titel van het theaterstuk ‘De Verleiding’ sluit nauw aan bij de jongerencultuur van vandaag. Door de combinatie van ‘live’ theater, muziek en multimedia wordt jongeren op een vernieuwende manier iets verteld over de boodschap van de Bijbel. De avonden beginnen om 19.00 uur. Kaarten kosten € 10,- (inclusief een vrijkaart om een vriend(in) mee te nemen). Meer informatie of reserveren: www.eo.nl/ronduittheater of via de Reserfoon 0318-622336.

‘De Verleiding’ gaat over de strijd tussen goed en kwaad. Via verschillende videoschermen is het leven van de zeventienjarige Nico en zijn vrienden te volgen. Zo wordt Nico in verleiding gebracht om vreemd te gaan, z’n ouders voor te liegen en laat hij z’n vriendin Ilse zitten als haar opa op sterven ligt.

Tegelijkertijd is op het podium te zien wat er op hetzelfde moment gebeurt in de onzichtbare wereld. Demoon in opleiding Worm moet voor zijn examen, om minister te kunnen worden in de zesde Hellekring, Nico verleiden om voor het kwaad te kiezen. Dit levert heel wat spannende maar ook humoristische situaties op. Kiest Nico uiteindelijk voor het kwaad? Slaagt Worm voor zijn examen en komt het weer goed tussen Nico en Ilse?

Ronduit Theater ‘De Verleiding’ is te zien in de volgende theaters:

Do 12 mei: Emmen, Theater de Muzeval, Boermarkeweg 43
Vr 13 mei: Middelburg, Stadsschouwburg, Molenwater 99
Za 14 mei: Stadskanaal, Geert Teis Theater, Geert Teisplein 2
Do 19 mei: Veenendaal, Theater de Lampegiet, Kerkewijk 10
Vr 20 mei: Tiel, Schouwburg Agnietenhof, Sint Agnietenstraat 2
Za 21 mei: Leeuwarden, Stadsschouwburg de Harmonie, Ruiterskwartier 4

infoReserfoon
(0318) 622336
www.eo.nl/ronduittheater
locatieTheater de Muzeval, Boermarkeweg 43
plaatsEmmen (Drenthe)
postcode78
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl