Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdonderdag 24 t/m maandag 28 maart 2005    Evangelie van 2005-03-24
 titelSpirituele tochten door Amsterdam
beschrijvingHet Evangelisch Contact Amsterdam (ECA) organiseert met Pasen Spirituele Tochten door Amsterdam.

De Tochten vinden plaats van 24 t/m 28 maart, Witte Donderdag t/m Tweede Paasdag en leiden langs vele kerken, musea en gebedshuizen. In dit project participeren een aantal rooms-katholieke, zoals de Krijtberg en OLV Kerk, pkn-kerken en evangelische kerken zullen tijdens deze dagen hun deuren openen.

De idee is om een heel breed (Amsterdams) publiek te benaderen met cultuur / architectuur /geschiedenis van kerken en gemeenten. Tegelijk hebben de deelnemende kerken ook de gelegenheid iets over hun geestelijk erfgoed en kerkzijn nu te communiceren. De gebeurtenissen die worden herdacht in de Lijdensweek vormen hiervoor een goede aanleiding.
Als het initiatief aanslaat, wil het ECA vaker dergelijke wandelingen organiseren.

Iedereen die dit jaar met Pasen in Amsterdam zal zijn zal over dit initiatief geinformeerd worden door een brochure die bij de VVV en de deelnemende kerken verkrijgbaar zal zijn. Ook zal alle informatie op de webside van het ECA (www.ECAmsterdam) staan.

De uit te zetten wandeltocht zal langs de vele mooie kerkgebouwen voeren, die op zich het bezoeken waard zijn. Er zullen in een aantal kerken ook rondleidingen zijn, terwijl in andere kerken een aantal andere activiteiten worden georganiseerd. De keuze bestaat uit concerten, zoals Stabat Mater van Boccherini in de Begijnhof Kerk, expositie’s zoals in de Vredeskerk (De Pijp) over de kracht van het lijden en een festival “the-Hug” op de avond van Goede Vrijdag op het KNSM-eiland.

Het Museum Amstelkring en het Joods Historisch Museum doen met het initiatief mee Beroepsgids Sjoerd van Leeuwen van Footstep zal iedere dag rondleidingen verzorgen. Het zal dus de moeite waard om met Pasen in Amsterdam rond te lopen.

info(033) 4946439
www.ECAmsterdam
locatieDiverse kerken
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl