Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 17 april 2005    Evangelie van 2005-04-17
 titelSt. Gregorius 85 jaar
beschrijvingOp 17 april 2005 viert de Schola Cantorum ”St. Gregorius” te Dordrecht haar 85-jarig jubileum. De Schola wil dit doen door niet alleen de Hoogmis op die dag muzikaal te verzorgen, maar bovendien na afloop van die Hoogmis een cd te presenteren, getiteld: Vensters op de ziel.

Deze cd is de weerslag van de repertoirekeuze van de laatste paar jaar waarmee dirigent-organist Eric Koevoets een nieuwe weg met zijn Schola is ingeslagen. Het betreft louter twee- en driestemmige koormuziek. Op de cd staan motetten van Johann Crüger, Johannes Vierdanck, Samuel Scheidt, Antoon Maessen en Eric Koevoets en missen van Jan Mul, Arie J. Keijzer en Eric Koevoets. De Mis in F van Arie J. Keijzer is speciaal voor de Schola gecomponeerd en is opgedragen aan Eric Koevoets.

De Schola is het parochiekoor van de H. Mariaparochie en is verbonden aan de St. Antoniuskerk. Sinds 1990 staat de Schola onder de deskundige leiding van dirigent-organist Eric Koevoets. Hij is hierin de opvolger van Otto Deden, die het koor leidde van 1950 tot 1990. In deze veertig jaar groeide de Schola van een jongens- en mannenkoor uit tot een volwaardig gemengd koor met zeer afwisselend repertoire van oa. Gregoriaans, missen en motetten van Palestrina, Otto Deden, Nieland, Perosi, en vele anderen.

De cd is op 17 april na afloop van de Hoogmis te koop voor € 9,95 en daarna bij de leden van de Schola

info(078) 6196271
nelly@panoord.nl
locatie
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl