Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerwoensdag 28 december 2005    Evangelie van 2005-12-28
 titel100 missen voor het leven
beschrijvingN.a.v. de tiende verjaardag van de publicatie van de encycliek ”Evangelium Vitae” van paus Johannes-Paulus II over de waarde en onaantastbaarheid van het menselijk leven, lanceert de Beweging voor Christelijke Solidariteit het initiatief ”Samen bidden voor het leven”. Het initiatief behelst drie activiteiten in het kader van de thematiek ”meer respect voor het leven”.

Vooreerst is er de viering ”Tien jaar encycliek Evangelium Vitae” op maandag 4 april te Antwerpen. Er is een plechtige eucharistieviering om 18.30 uur in de Antwerpse Sint-Jacobskerk, Lange Nieuwstraat 73, te Antwerpen. De mis wordt gevolgd door een bijeenkomst met drie sprekers: Philippe Van der Sande over de encycliek ”Evangelium Vitae”, Chantal Kortmann over de federale evaluatiecommissie abortus en Peter De Langhe over JIL (Jongeren Info Life). Er zijn na de mis en voor de aanvang van de bijeenkomst broodjes voorzien.

Op zondag 17 april is er in Brussel de ”Bedevaart voor het leven”. De bedevaart vertrekt om 10 uur aan de basiliek van Koekelberg en eindigt met een eucharistieviering gecelebreerd door Mgr. Léonard in de Onze Lieve Vrouwekerk van Laken. Tijdens de dag zijn er nog getuigenissen en een gebed aan het graf van koning Boudewijn. De bedevaart wordt georganiseerd door ”Pélerins pour la Vie”. Het is voor het eerst dat er Vlamingen aan zullen deelnemen.

De derde activiteit heeft plaats op woensdag 28 december: ”100 missen voor het leven”. Het is de bedoeling om 28 december - feest van de Onnozele Kinderen - te laten uitgroeien tot een jaarlijkse gebedsdag voor het leven. Er wordt gevraagd om op die dag zoveel mogelijk missen te laten opdragen met als intentie ”meer respect voor het menselijk leven”.

infoBeweging voor Christelijke Solidariteit in Vlaanderen
Philippe van der Sanden
pvandersande@provant.be
03/233 99 65
locatieZoveel mogelijk kerken
plaatsdiverse plaatsen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl