Vandaag is zaterdag 17 augustus  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneerdinsdag 1 november 2022    Evangelie van 2022-11-01
(Allerheiligen)
 titelOnline jaarcursus mystieke theologie
beschrijving

Aan de hand van grote schrijvers uit de mystieke traditie van het christendom gaan we op zoek naar de zintuigen van de ziel. Wat neemt de ziel innerlijk waar, en waarmee? Kan zij tasten? Heeft de ziel een tong, of ogen en oren, of een neus? En wat ruikt of ziet of proeft zij daarmee? Is God op die manier voor haar waarneembaar? Hoe werkt ons innerlijk bewustzijn, en in hoeverre kunnen wij daarop vertrouwen? Kunnen we het trainen? Kunnen we het tot rust brengen of juist wakker schudden? Met dit soort vragen houden wij ons in deze cursus bezig.

Daarnaast hebben we de basisvaardigheden die algemeen nodig zijn om mystieke teksten te kunnen begrijpen opnieuw verwerkt. Omdat we er vanuit gaan dat niemand meer een klassieke opleiding in de christelijke geloofsleer heeft gehad, leggen we ook die - waar nodig - nog een keer uit. We hebben daarbij de zaken zo ingericht dat dergelijke onderdelen ook gemakkelijk kunnen worden overgeslagen voor wie er al mee vertrouwd is.

Details

  • Cursusleider is pater Hugo Beuker
  • Bijdrage € 90
  • Organisatie: Sanctificium - School voor Mystieke Theologie
    Baron van Asbeckweg 13
    9963 PA  Warfhuizen

info

(0595) 571 714
info@sanctificium.org
sanctificium.org/cursus/zinnen-van-de-ziel

locatieOnline
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl