Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzaterdag 17 september 2022    Evangelie van 2022-09-17
(Heilige Lambertus)
begintijd17:00 uur
 titelNationale herdenking koningin Elizabeth
beschrijving

In her­in­ne­ring aan de overle­den Britse koningin Elizabeth II vindt een nationale her­den­kings­vie­ring plaats in de basiliek van de H. Nicolaas in Am­ster­dam. Ie­der­een is uit­ge­no­digd om deze speciale Choral Evensong mee te maken op zater­dag 17 sep­tem­ber om 17.00 uur.

Deze oecu­me­nische vie­ring wordt voor­ge­gaan door mgr. Jan Hendriks, bis­schop van Haar­lem-Am­ster­dam en predi­kant René de Reuver, scriba van de PKN, in aanwe­zig­heid van ver­te­gen­woor­digers van andere geloofs­ge­meen­schappen.

De Britse am­bas­sa­deur Joanna Roper houdt een toe­spraak tij­dens deze nationale dank­dienst, die recht­streeks door KRO-NCRV wordt uitgezon­den op NPO2. Aan haar wordt het con­do­lean­ce-register overhan­digd, dat sinds het over­lij­den van de koningin door velen in de kerk is onder­te­kend.

De Evensong-traditie wordt iedere zater­dag­mid­dag hoog gehou­den in de Nicolaas-basiliek tegen­over het Centraal Station. Dirigent Giles Brightwell, afkoms­tig uit Engeland ver­zorgt ook tij­dens de speciale dienst van zater­dag aanstaande de muziek met de lan­de­lijk bekende Capella Nicolaï.

info

www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl

locatiePastorie Nicolaasbasiliek, Prins Hendrikkade 73
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl