Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdonderdag 31 maart 2005    Evangelie van 2005-03-31
 titelLezing over Dietrich Bonhoeffer
beschrijvingDe Duitse theoloog en predikant Dietrich Bonhoeffer staat in deze tijd van de herdenking van oorlog en bevrijding weer in het middelpunt van de belangstelling. Voor wie meer wil weten over deze interessante persoonlijkheid organiseert Centrum de Kapel een avond op donderdag 31 maart a.s. Drs. Marcel Meijers, docent levensbeschouwing aan het Bisschoppelijk College Schöndeln (Roermond) en lid van de programmaraad van Centrum de Kapel, vertelt over Bonhoeffer, en laat daarbij videobeelden zien en geluidsfragmenten horen.

Bonhoeffer werd in 1943 gevangen genomen op verdenking van medewerking aan een aanslag op Hitler. In de gevangenis ontstond een ontroerende briefwisseling met zijn ouders, verloofde en vrienden. Zijn vooruitstrevende theologische ideeën zouden hem na de oorlog in heel de wereld bekend maken. In zijn geschriften, gebundeld in het boek Verzet en overgave, vallen de trefwoorden niet-religieuze interpretatie van bijbelse begrippen, mondigheid van de mensen en de onmacht van God in deze wereld.

In de voordracht wordt Bonhoeffer gepresenteerd als theoloog, dominee, verzetsman en geliefde. We zien op welke wijze hij verzet en overgave toepaste in zijn eigen leven en daarmee een weg effende voor ieder mens die zich in een moeilijke fase van zijn of haar leven bevindt.

De avond wordt gehouden in het Colamgebouw, ingang Parklaan 3, begint om 8 uur en eindigt om 10 uur. De kosten bedragen € 5,00 inclusief koffie/thee en materialen.

Men kan zich nog aanmelden tot Goede Vrijdag 25 maart op telefoonnummer (0475) 332886.

info(0475) 332886
locatieColamgebouw, ingang Parklaan 3
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl