Vandaag is donderdag 8 augustus  

categorie categorie processie
processie
wanneerzondag 19 juni 2022    Evangelie van 2022-06-19
(Vaderdag (NL))
 titelProcessie - 800 jaar Bloedwonder Meerssen
beschrijving

Het is dit jaar 800 jaar geleden dat in Meerssen het bloedwonder plaatsvond. In 1222 tijdens de Heilige Mis vergat de priester water en wijn in de kelk te doen. Een stem zei hem toch door te gaan met de eucharistie. En zowaar, bij het breken van de hostie vloeiden water en bloed uit de hostie in de kelk. Het was dus de stem van God geweest die voor dit wonder zorgde. Hierom is de processie dit jaar extra speciaal. Er wordt onder andere een andere route gelopen, er zijn muziekkorpsen en koren aanwezig en er lopen broederschappen van andere parochies mee.

Versiering
De broedermeesters roepen op om de huizen die aan de route liggen te versieren zoals dit vroeger gebeurde. Toen versierden inwoners hun vitrines met beelden, kruisjes, kaarsen of bloemen. De processie wordt gelopen op zondag 19 juni 2022.

info
locatie
plaatsMeerssen (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl