Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 4 juni 2022    Evangelie van 2022-06-04
begintijd17:00 uur
 titelEvensong for the Queen
beschrijving

De Nicolaasbasiliek in Amsterdam viert het 70-jarig regeringsjubileum van de Britse koningin Elizabeth met een indrukwekkende Evensong op zaterdag 4 juni, in de kerk tegenover het Centraal Station, om 17.00 uur.

De Britse Evensong-traditie wordt iedere zaterdag in ere gehouden in de basiliek, door de professionele koren en de oorspronkelijk Engelse dirigent Giles Brightwell. Hij is opgeleid in de kathedraal van Durham, maakte furore in verschillende kathedralen in de VS en heeft nu de Amsterdamse basiliek als thuisbasis. Muziekliefhebbers roemen de kwaliteit van de muziek in de Nicolaaskerk, waar regelmatig opnames worden gemaakt voor tv.

Speciaal vanwege het unieke regeringsjubileum heeft het hoog aangeschreven koor The Chorale werken ingestudeerd van bekende Britse componisten. Deze extra feestelijke Evensong wordt voor de gelegenheid afgesloten met het Britse volkslied.

Toegang (als altijd in de Nicolaasbasiliek) is gratis.

info

www.nicolaas-parochie.nl/nicolaas

locatieNicolaasbasiliek, Prins Hendrikkade 73
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl