Vandaag is vrijdag 13 september  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 18 juni 2022    Evangelie van 2022-06-18
begintijd10:00 uur
eindtijd13:00 uur
 titelImpulsbijeenkomst - Together We
beschrijving

“Together We” is de nieuwe driejarige campagne van Caritas Internationalis. Landelijk sluit in Nederland het Officium Caritatis (het diaconale overleg van de bisschoppenconferentie) aan bij deze wereldwijde campagne.

Voor caritasbestuurders en leden van werkgroepen diaconie en MOV in het bisdom Rotterdam wordt de campagne geïntroduceerd op zaterdag 18 juni. Ook portefeuillehouders diaconie in de pastorale teams en pastoraatsgroepen zijn hiervoor uitgenodigd.

Tijdens de impulsbijeenkomst worden bronnen gepresenteerd (Laudato Si’ en Fratelli Tutti) en kunt u kennismaken met praktijkvoorbeelden die onderdeel kunnen zijn van deze campagne. Zo kunt u zelf geïnspireerd worden om activiteiten te ondernemen vanwege deze wereldwijde caritascampagne. ‘Together We’ biedt de mogelijkheid om de aandacht voor duurzaamheid, klimaat en milieu te integreren in eigen diaconale activiteiten op het gebied van armoedebestrijding.

Op 26 november reikt bisschop Van den Hende voor het bisdom Elisabethcertificaten uit aan diaconale activiteiten van parochies en kerkelijke instellingen, die zich richten op de onderwerpen van de “Together We” campagne.

Locatie
De impulsbijeenkomst op zaterdag 18 juni wordt gehouden in het kerkelijk centrum De Regenboog, Watermolen 1, 2317 ST Leiden.

Aanmelden
Aanmelden is nodig en kan via pastoraledienstverlening@bisdomrotterdam.nl vóór 11 juni. In verband met de catering (koffie, thee en broodjes) en de inrichting van de zaal is het van belang te weten hoeveel mensen we mogen verwachten op deze impulsbijeenkomst.

Programma

  • 09.30 uur - Inloop met koffie en thee
  • 10.00 uur - Opening
  • 10.15 uur - Inleiding over de betekenis van Fratelli Tutti en Laudato Si’ voor caritas, diaconie en MOV-werk door Jozef Wissink, emeritus hoogleraar praktische theologie
  • 10.45 uur - Plenair gesprek
  • 11.00 uur - Korte presentatie campagne ‘Wij samen’ door Bob van Dillen, medewerker Cordaid
  • 11.10 uur - Pauze
  • 11.30 uur - Vijf workshops, waaronder 1. de Franciscustafel, maaltijd waarbij de ontmoeting van parochianen en armen aan tafel voorop staat, 2. Parochie en duurzaamheid, 3. Opvang en integratie van vluchtelingen en migranten
  • 12.30 uur - Presentatie van het boek ‘Liefde als rode draad. Historische gestalten van caritas en kerkelijke armenzorg’. In dit boek, dat verschijnt bij Uitgeverij Adveniat, heeft Jan Maasen zijn reeks van negen historische artikelen die hij schreef voor Diakonie & Parochie gebundeld en nader uitgewerkt. Het verschijnen van dit boek markeert tevens het einde van zijn loopbaan (i.v.m. pensioen)
  • 13.00 uur - Gelegenheid om een broodje te eten en nog wat na te praten.

Parkeren of OV
Er is voldoende parkeergelegenheid bij dit centrum in Leiden-Merenwijk. Voor wie komt met OV: neem bij Leiden Centraal Arriva Stadsbus 3 richting Merenwijk (vertrek .10 en .40) of Arriva Stadsbus 4 richting Merenwijk (vertrek: .25 en .55). Uitstappen bushalte Valkenhorst. Reistijd: 11, resp. 15 minuten. Vanaf de bushalte is het 2 minuten lopen.

info

pastoraledienstverlening@bisdomrotterdam.nl
www.bisdomrotterdam.nl/activiteiten/bisdom-rotterdam-activiteiten/impulsbijeenkomst-together-we

organisatieBisdom Rotterdam
locatieDe Regenboog, Watermolen 1
plaatsLeiden (Zuid-Holland)
postcode23
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl