Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 3 april 2005    Evangelie van 2005-04-03
 titelPastoor de Hilster 40 jaar priester
beschrijvingOp zondag 3 april 2005 viert - de inmiddels 70 jaar jonge - pater/pastoor Renatus de Hilster zijn 40-jarig priesterfeest. Om 10:30 uur wordt - uit dankbaarheid - een plechtige Eucharistieviering opgedragen in de Kerk van de H. Barbara te Treebeek. Na de H. Mis wordt hem tot 14:00 uur een receptie aangeboden in het Casino te Treebeek. We bidden en hopen dat hij nog lang in goede gezondheid onze herder mag zijn en zijn parochies tot verdere bloei mag leiden. Uiteraard zijn alle parochianen van beide parochies van harte uitgenodigd voor zowel de H. Mis als de receptie.

In 1958 trad hij als 24 jarige in bij de Minderbroeders Conventuelen. Een orde, die - gebaseerd op de H. Franciscus van Assisi - het evangelie onder de mensen uitdraagt.
Na zijn priesterstudie in Padua en Leuven werd hij op 3 april 1965 in Roermond tot priester gewijd door bisschop Mgr. P. Moors.
Eerst was pater Renatus (zijn Ordenaam) werkzaam in Nijmegen en in 1970 werd hij kapelaan in Sevenum in de parochie HH. Fabianus en Sebastianus. In 1976 werd hij benoemd tot kapelaan van de St. Hubertusparochie in Blerick met de opdracht een nieuwe parochie voor te bereiden. In 1978 werd hij dan bouwpastoor van de, in 1982 heilig verklaarde, Maximilaan Maria Kolbe parochie. Aan die tijd denkt hij nog steeds met veel plezier terug. Sinds 1986 is hij pastoor van de H. Barbara-parochie en in 1994 werd hij tevens pastoor van de buurparochie Onze Lieve Vrouw van de H. Rozenkrans, beiden in Treebeek.

infoLeo M. Verhoeven
(045) 522 70 79
leo@famverhoeven.com
locatie
plaatsTreebeek (Limburg)
postcode64
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl