Vandaag is woensdag 17 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerwoensdag 13 april 2022    Evangelie van 2022-04-13
begintijd19:00 uur
 titelBachs Matthäus Passion
beschrijving

Door het corona­vi­rus kon­den de uit­voe­ringen van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach in de afgelopen jaren geen doorgang vin­den. Een grote teleur­stel­ling voor de vele bezoekers die in de Goede Week Bachs meester­werk als het hoogte­punt op weg naar Pasen ervaren. Nu de corona­maat­re­ge­len zijn versoe­peld, is het voor alle betrok­ke­nen goed nieuws dat op woens­dag 13 april om 19.00 uur deze traditie kan wor­den voort­ge­zet. Helaas zijn de res­tau­ra­tie­werk­zaam­he­den van de kapel van Saint Louis in Ouden­bosch nog altijd niet voltooid. Daarom is gezocht naar een andere locatie op Halder­bergs grond­ge­bied en is gekozen voor de Lau­ren­tius­kerk in Oud Gastel. 

Voor de uit­voe­ring tekent dirigent Geert van den Dungen met zijn Bach­koor Brabant, de jongens van het Sacra­ments­koor Breda en het barokorkest Florilegium Musicum. Solisten zijn Adriaan de Koster (tenor/evangelist), David Visser (bas/Christus), Elvira Beek­hui­zen (sopraan), Oscar Verhaar (countertenor), Sebastiaan Brouwer (tenor) en Joep van Geffen (bas). Omdat er dit jaar slechts één uit­voe­ring is en door de onzeker­he­den die er waren of die zou kunnen door­gaan, is de verkoop van toegangsbe­wij­zen later van start gegaan. Wacht daarom niet te lang met het be­stel­len van uw kaarten.

Reserve­ringen verlopen vanaf vrij­dag 25 februari via www.matthausou­;den­bosch.nl .
Alle betrok­ke­nen bij de Stich­ting Matthäus Passion Ouden­bosch en de uit­voeren­den kijken er naar uit om deze tijd­loze muziek weer ten gehore te kunnen brengen.

info

www.matthausoudenbosch.nl

locatieH. Laurentiuskerk, Kerkstraat 3
plaatsOud-Gastel
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl