Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 26 maart 2005    Evangelie van 2005-03-26
 titelZaterdagmiddagconcert: Via Crucis, Liszt
beschrijvingStilte is misschien wel de beste omschrijving voor het concert dat op 26 maart plaatsvindt in de Domkerk in Utrecht. Op deze stille zaterdag, staat namelijk op het programma van de Zaterdagmiddagmuziek het ingetogen ‘Via Crucis’ (de kruisweg) van Franz Liszt.

De kruisweg van Christus is door de eeuwen heen veel geschilderd en bezongen. Liszt liet zich in zijn compositie inspireren door de verbeelding van de kruiswegstaties zoals hij deze als priester in de kerk zag. In dit late werk van Liszt komen we gregoriaanse melodieën tegen, maar ook het bekende “O Haupt voll Blut und Wunden” uit de Mattheüspassion. Een bijzonder muziekstuk waarin we de devote Liszt leren kennen.

Uitvoerenden: Jan Jansen, piano; solisten en koor van de Domcantorij o.l.v. Domcantor Remco de Graas.

Domkerk Utrecht, aanvang 15.30 uur. Toegang gratis, na afloop bijdrage naar draagkracht, gemiddeld 5 euro per bezoeker.

infoMartin Teunissen
(030) 2960797
publiciteitzmmd@wanadoo.nl
locatieDomkerk
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl