Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerdinsdag 19 april 2005    Evangelie van 2005-04-19
 titelUpgrade ethiek: Katholiek Sociaal Denken
beschrijvingLuce (KTU) organiseert een dag op 19 april van 10.00 tot 16.00 uur met als thema:

Upgrade ethiek: Katholiek Sociaal Denken

Sociale ethiek sluit aan bij de dingen die mensen dagelijks meemaken of in de krant lezen. Thema’s als armoede, zinloos geweld, terrorisme, tolerantie, oorlog in Irak, 24-uurs economie, huwelijk en gezin, economie en milieu. Zaken die er toe doen en die het waard zijn om je verder in te verdiepen.

Hoe kun je als afgestudeerd pastor en theoloog belangrijke waarden ter sprake brengen? Hoe kun je als kerk spreken in het maatschappelijk debat? En waarop baseer je dan dat spreken? Vragen die centraal staan op de opfrisdag Ethiek. Aan de hand van het pas verschenen Compendium voor de Katholieke Sociale Leer, gepubliceerd door Justitia et Pax, wordt een antwoord op deze vragen gezocht. Hierbij is met name aandacht voor de recente vernieuwingen in het kerkelijk denken en spreken, toegelicht aan enkele actuele topics.

Met behulp van korte presentaties en voorbeelden praten prof. dr. Frans Vosman (hoogleraar moraaltheologie aan de KTU) en mr. drs. Richard Steenvoorde (beleidsmedewerker Katholiek Netwerk en docent Christelijk Politieke Filosofie) u bij over de laatste ontwikkelingen in het Katholiek Sociaal Denken. Aan het eind van de dag krijgt u materialen mee naar huis om er in eigen kring mee aan de slag te gaan.

Datum: 19 april 2005 van 10.00-16.00 uur.
Locatie: KTU, Heidelberglaan 2, Utrecht, zaal 817.
Kosten: € 100 (studiekostenregeling werkgever); studenten € 50 (op vertoon van collegekaart).
Betaling: machtiging of overschrijving op giro 15 86 059 t.n.v. Stichting KTU te Utrecht o.v.v. Luce/ Ethiek en naam deelnemer(s).
Opgave: voor 1 april 2005; deelnemers ontvangen een bevestiging.
Aanbevolen literatuur: Compendium of the Social Doctrine of the Church (ISBN 88 209 76 51 x), prijs circa € 18, te bestellen bij Justitia et Pax Nederland (070-3136800).

info(030) 253 29 28
www.luce.nl/nieuws/051
locatieDe Uithof, Utrecht, Heidelberglaan 2, KTU, zaal 817
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl