Vandaag is vrijdag 16 augustus  

categorie categorie Televisie en radio
tv
wanneerwoensdag 6 april 2022    Evangelie van 2022-04-06
begintijd18:00 uur
 titelBroodmaaltijd en filmavond - Risen
beschrijving

In de 40-dagentijd bereiden we ons voor op het feest van Pasen. Het verhaal van Jezus zijn leven, lijden, sterven en Verrijzenis is bij veel mensen bekend en blijft mensen aantrekken. De grote interesse in de diverse uitvoeringen van de Passion op televisie en in theaters getuigen hiervan.

Graag willen we in de parochie een filmavond organiseren als hulpmiddel op weg naar Pasen. Deze avond organiseren we in samenwerking met protestante gemeente in Someren.

Er zijn vele films verschenen over het lijden, sterven en verrijzen van Jezus. Iedere film legt een eigen nadruk. Enkele jaren terug is de film “Risen” uitgebracht. Een bijzondere film over de veertig dagen na de Verrijzenis van Jezus Christus – gezien door de ogen van een romeinse soldaat. Deze soldaat moet in opdracht van de romeinse leider Pontius Pilatus onderzoek doen naar de geruchten over een uit de dood herrezen Joodse Messias. Ook moet hij het verdwenen lichaam zien te vinden om een dreigende opstand in Jeruzalem te voorkomen. Graag willen we deze film bekijken.

Iedereen is uitgenodigd om deel te namen aan deze avond. Op woensdag 6 april beginnen we om 18.00 uur in het gemeentecentrum van de protestantse gemeente in Someren met een broodmaaltijd. Hierna bekijken we de film. Na afloop is er gelegenheid om wat na te praten onder het genot van een drankje.

Mocht de broodmaaltijd niet passen in uw agenda, dan is dat geen probleem. Laat u dat dan even weten.

Voor deze avond vragen we een vrijwillige bijdrage met een richtbedrag van € 3,- per persoon.

In verband met het organiseren van de maaltijd vragen we u om uzelf aan te melden. Dat kan bij diaken Jack Swaanen of dominee Bernadette van Litsenburg.

info

Diaken Jack Swaanen
06-54955942
j.swaanen@rkfranciscus.nl

Dominee Bernadette van Litsenburg
06-10983323
bvanlitsenburg@hotmail.com

www.rkfranciscus.nl

locatieGemeentecentrum Protestantse Gemeente, Speelheuvelplein 6
plaatsSomeren (Noord-Brabant)
postcode57
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl