Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerwoensdag 11 mei 2005    Evangelie van 2005-05-11
 titel‘Gij zult communiceren’
beschrijvingLuce (KTU) organiseert een serie van drie lezingen over Nieuwe geboden.

Moderne schrijvers zijn geen theologen. Maar wat gebeurt er als je in moderne literatuur beelden vindt die bijbelverhalen of bijbelse thema’s oproepen? In een recent essay roemt Jaap Goedegebuure de schrijver Willen Jan Otten als “een schrijver die er toe doet in deze tijd.” Schrijvers als hij, Vonne van der Meer en Marianne Fredriksson hebben ons iets te zeggen. In deze tijd van zoeken naar waarden en normen reiken zij ons ‘nieuwe geboden’ aan: woorden om te doen.

Op 20 april, 11 mei en 1 juni verzorgt Luce een drietal lezingen over moderne literatuur en bijbelse noties. Felicia Dekkers, neerlandica en theologe bij Bureau Beeldzin, is de inleider. In haar werk combineert zij kunst, literatuur en zingevingsvragen, zo ook in deze lezingencyclus. Tijdens de middagen zullen tekstfragmenten uitgereikt worden. Niettemin verdient het aanbeveling de betreffende boeken van te voren gelezen te hebben.

1. ‘Gij zult kiezen’ (20 april)

Het boek Eva van Marianne Fredriksson neemt ons mee in het bewustzijnsproces van een vrouw die telkens opnieuw moet kiezen. Het zijn juist deze keuzemomenten, die ons telkens weer confronteren met de dilemma’s van onze moderne maatschappij.
(De Geus, 2003; ISBN 90 52266549)

2. ‘Gij zult communiceren’ (11 mei)

Het boek Ik verbind u door van Vonne van der Meer verhaalt over het spanningsveld en de consequenties van ons communiceren met andere mensen om ons heen. Over kleine ergernissen die grote gevolgen kunnen hebben.
(Contact, 2004; ISBN 90 25419097)

3. ‘Gij zult vergeven’ (1 juni)

In Specht en Zoon van Willem-Jan Otten staat het zoeken naar onschuld en vergeving centraal bij het schilderen van een portret van een gestorven jongeman.
(Van Oorschot, 2004; ISBN 90 28209999)

Datum: De lezingen vinden plaats op de woensdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur.
Locatie: De Uithof, Utrecht, Heidelberglaan 2, KTU, zaal 817.
Kosten: € 70 voor de hele cyclus; € 25 per lezing.
Opgave: voor 1 april via antwoordkaart of per e-mail: luce@ktu.nl .
Betaling: machtiging of overschrijving van het bedrag op giro 15 86 059 t.n.v. Stichting KTU te Utrecht o.v.v. Luce/Geboden en naam deelnemer(s).

info(030) 253 29 28
www.luce.nl/nieuws/050
locatieDe Uithof, Utrecht, Heidelberglaan 2, KTU, zaal 817
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl