Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneervrijdag 18 t/m zondag 20 maart 2022    Evangelie van 2022-03-18
 titelMissiecongres 2022
beschrijving

Op 18, 19 en 20 maart zal in Brussel voor de eerste keer het Missiecongres België plaatsvinden. Het Missiecongres wil met de medewerking van vele gemeenschappen en christelijke organisaties nagaan hoe het geloof kan aangeboden worden aan de samenleving van vandaag. Het wil gelovigen samenbrengen en middelen tot verkondiging uitwisselen.

Iedereen wordt ertoe aangezet om in workshops, panelgesprekken en een inforuimte na te denken over de zending als christen en om te ontdekken hoe het christelijke geloof kan verkondigd worden in onze tijd.

Op het ritme van gebedsmomenten, eucharistievieringen en gebedsmomenten wil het Missiecongres ook een plaats zijn voor geestelijke herbronning.

Alle christenen worden op 18, 19 en 20 maart 2022 uitgenodigd om in de Basiliek van Koekelberg dit speciale gebeuren mee te maken in het hart van de Europese hoofdstad.

Gastsprekers zijn onder meer: Hilde Kieboom (Sant’Eigidio), diaken Rob Allaert, theoloog Frederiek Depoortere (KU Leuven), Emmanuel Van Lierde (Tertio), Daniel Alliet , pater Johan Leman o.p. (Foyer), Jörg Gebhard, directeur Jesuit Refugee Service (JRS) België en Benoît Collet (componis).

Daarnaast zijn er een 20 tot 30 workshops van onder andere Alpha, Fidesco, Emmanuel Vlaanderen, Venite Adoremus en Zaden Van het Woord.

info

www.congresmission.be

locatieBasiliek van de Koekelberg
plaatsBrussel (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl