Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 20 maart 2005    Evangelie van 2005-03-20
 titelRondleiding Kruiswegpark
beschrijvingCentrum de Kapel organiseert zondag 20 maart weer een rondleiding door het Kruiswegpark, dat gelegen is naast de Kapel in 't Zand. De kloosterarchivaris Cor Houben geeft een uitleg over de ontstaansgeschiedenis en de bouw van het monumentale park, dat niet alleen in artistiek opzicht bijzonder fraai is, maar ook in de aanleg. Op een terrein van circa twee hectaren groot is een route vernuftig in kronkelpaden aangelegd, met een uitzonderlijke variatie aan vegetatie van 200 soorten bomen en heesters, waaronder ook zeldzame soorten.

De rondwandeling voert langs de kruiswegstaties en de tableaus over de geschiedenis van de Kapel. Men kan genieten van de kunst uit het verleden en de natuur van het heden. Na afloop krijgen de deelnemers koffie of thee aangeboden en is de expositie met Passieprenten van Aad de Haas te bezichtigen in het Colamgebouw.

Voor de rondleiding dient men zich om 14.00 uur te verzamelen bij de ingang van het park tegenover café Parkzicht, Parklaan 8.

De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie/thee. Bij slecht weer zal er een rondleiding plaatsvinden in de Kapel, waarbij op deze Palmzondag dan ook de afbeeldingen van de passie centraal staan.

info(0475) 33 28 86 (kantoortijden)
www.centrumdekapel.nl
locatieIngang t.o. café Parkzicht, Parklaan 8
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl