Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
Sint-Andriesabdij Zevenkerken
(Sint-Andriesabdij)

Sint-Andriesabdij Zevenkerken

Website E-mail

Abdij van Benedictijnen die o.a. conferenties en bezinningen organiseren

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 26 maart 2005    Evangelie van 2005-03-26
 titelMuzikale mijmeringen
beschrijvingBezinningscentrum “De Koepel” organiseert op Stille Zaterdag een luistercursus met als thema:

“Na de stilte komt muziek het dichtst bij het verwoorden van het onuitsprekelijke”
(Aldous Huxley)

Muzikale mijmeringen rond lijden, dood en hoop met Beatrijs Van Hulle.

Op het einde van de passietijd en op de drempel van Pasen een muzikale verpozing bij lijden, dood en hoop, aan de hand van beroemde requiemcomposities.

Menig componist wordt gegrepen door het thema van de dood en verwerkt dit volgens zijn inspiratie, afhankelijk van de tijdsgeest en van de eigen persoonlijkheid, tot prachtige bladzijden muziekliteratuur.

Een luistercursus waarin de deelnemer op zijn wijze getroffen kan worden door de manier waarop dit zo algemeen menselijke thema verklankt is, én -niet in het minst- door de schoonheid van de muziek zelf.

Luisterend naar talrijke muziekfragmenten komen we tot een intense ontmoeting met het onvoltooide, sublieme Requiem van WA. Mozart en met het indrukwekkende War Requiem van Benjamin Britten. Het tweede requiem is een bede, vergeving en verzoening, en beklijvende vredesboodschap, waarin de traditionele Latijnse tekst gecombineerd wordt met geëngageerde oorlogsgedichten van de jonge, in de Wereldoorlog II gesneuvelde Engelse dichter Wiifred Owen.

Bijdrage: € 40 (documentatie en middagmaal inbegrepen)

infoGastenpater
050/40 61 80
gastenpater@sint-andriesabdij.org
www.sint-andriesabdij.org
organisatieSint-Andriesabdij Zevenkerken
locatieSint-Andriesabdij, Zevenkerken 4
plaatsBrugge (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl