Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 18 maart 2005    Evangelie van 2005-03-18
 titelOrgelconcert met Aart de Kort
beschrijvingOp vrijdag 18 maart komt organist Aart de Kort (Leidschendam) naar Alphen aan den Rijn waar hij een concert zal geven op het beroemde Steinmeyer-orgel in de Adventskerk te Alphen aan den Rijn, Julianastraat 69.
Hij heeft gekozen voor een programma met Nederlands-Duitse betrekkingen op het gebied van orgelmuziek. Niet alledaags maar zeer interessant en een beetje onbekend. Gespeeld worden een toccata van Jan Nieland en 4 “Characterstücke” van Gerard Bunk. Daarnaast hoort u Duitse werken van Max Gulbins, August Ritter en de aria opus 103a nr. 3 van Max Reger die door Aart de Kort voor orgel bewerkt is. Ook speelt hij eigen werk en besluit met een improvisatie over een gegeven thema.

Het concert begint om 20.15 uur, kosten € 5,-- p.p.

infowww.orgelcommissiealphen.tk
locatieAdventskerk, Julianastraat 69
plaatsAlphen aan den Rijn (Zuid-Holland)
postcode24
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl