Vandaag is dinsdag 17 september
Prinsjesdag / Heilige Lambertus
 

categorie categorie Cursus
cursus
wanneerzaterdag 9 april 2005    Evangelie van 2005-04-09
 titelTrainingsdag ‘De tijd van je leven’
beschrijvingEerder dit jaar verscheen als New Wine uitgave het boek en werkboekje: De tijd van je leven. Het is een handleiding voor ouders die zoeken naar een manier om christelijke waarden in de opvoeding een plaats te geven.

Op 9 april wordt in Houten, met de auteurs Mark en Lindsay Melluish, een toerustingsdag gehouden waarin uitgebreid kan worden kennisgemaakt met deze gezinscursus, die in Engeland zeer succesvol is gebleken, en die nu ook in de Nederlandse versie beschikbaar is. De dag is ook zeer geschikt om te leren hoe men zelf de cursus kan opzetten met andere geïnteresseerden in eigen gemeente, in de buurt of op een school.

De gezinscursus is een cursus van 10 avonden over het gezinsleven en opvoeding van kinderen. Ideaal voor het gebruik in kleinere en grotere groepen in de plaatselijke situatie waar er een groep ouders is met jonge kinderen in de leeftijd tot 12 jaar. Maar ook als de kinderen ouder zijn, zijn veel van dezelfde principes van kracht. Thema's die aan de orde komen zijn onder andere: liefde en huwelijk, communicatie, het hart van je kinderen bereiken, invloeden van buitenaf, geloof, discipline en gehoorzaamheid, liefde en respect voorleven. Het is een cursus over levensvaardigheden waar gesproken wordt over een gezonde levensstijl voor het hele gezin. Het doel is het hele gezin te bereiken. Dit gebeurt door, in het ideale geval, beide ouders bij deze cursus te betrekken.

De cursus is ontwikkeld door Mark en Lindsay Melluish. Zij hebben zelf vijf kinderen. Mark is predikant in Londen. Zij hebben een boek en werkboek geschreven dat vertaald is onder de titel: De tijd van je leven. Het is een voorrecht dat zij zelf de trainingsdag in Houten willen verzorgen. Zo behandelen zij een voorbeeldprogramma uit de cursus ('Een visie op het gezin') en wordt ingegaan op de vraag hoe een gezinscursus te geven. De Engelstalige onderdelen worden vertaald.

Inschrijving en nadere informatie via de website www.new-wine.nl . De kosten voor deze dag bedragen € 25. Datum en tijd: 9 april 2005 van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Plaats van de toerustingsdag: Opstandingskerk, Het Kant 1 te Houten.

info info-gezinscursus@new-wine.nl
www.new-wine.nl
locatieOpstandingskerk, Het Kant 1
plaatsHouten (Utrecht)
postcode39
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl