Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdonderdag 10 maart 2005    Evangelie van 2005-03-10
 titelGeschiedenis van Brabant
beschrijvingOp donderdag 10 maart a.s. om 20.00 uur staat er in Museum Kempenland Eindhoven een lezing op het programma die door dr Charles de Mooij, hoofdconservator van het Noordbrabants Muserum te ’s-Hertogenbosch, wordt gegeven. Deze vindt plaats naar aanleiding van de verschijning van de publicatie Geschiedenis van Brabant van hertogdom tot heden en zal met name handelen over het Noord-Brabant in de Staatse periode van 1585 tot 1795, ook wel generaliteitsperiode genoemd.

Charles de Mooij scheef enkele hoofdstukken in het boek Geschiedenis van Brabant. Zijn bijdragen gaan over de Generaliteitslanden van 1621-1715, de verschuivende grenzen, de hervatting van de oorlog, de retorsie, het streven naar zelfbestuur, de Haagse heren, de vreemde heersers? en de terugkerende oorlogsdreiging. In het hoofdstuk Reformatie tegen wil en dank komen de gereformeerde bruggenhoofden in rooms gebied, de reformatie van Staats Brabant, de paapse stoutigheden en de vermindering van de repressie aan de orde.
Deze lezing is in samenwerking met boekhandel Van Piere georganiseerd en de entreeprijs bedraagt € 2,50 inclusief koffie of thee.

infoMuseum Kempenland Eindhoven
(040) 2529093
locatieMuseum Kempenland
plaatsEindhoven (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl