Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzaterdag 30 april t/m zondag 1 mei 2005    Evangelie van 2005-04-30
 titelHoe spreken patienten mij van God?
beschrijvingWeekend voor artsen en hun partners

Dit is het tweede weekend onder deze titel in Godsheide voor artsen en hun partners die op zoek zijn naar diepgang in hun leven en werk, en die bereid zijn daar met anderen over te delen. Vorig jaar werden verhalen van patiënten verbonden met verhalen uit de bijbel. Dit jaar willen we ze verbinden met teksten van auteurs. Zo kan de diepte van onze ontmoetingen met patiënten zich meer laten verwoorden en ontvouwen.

Een arts en drie pastores, die leven vanuit de ignatiaanse spiritualiteit, vertellen hoe zij hun begeleiding van patiënten herlezen vanuit een stuk spirituele literatuur. Met name zullen auteurs als Dorothee Sölle, Anselm Grün, Denis Vasse en Dostojewski ter sprake komen. We hopen anderen ermee te inspireren om God in hun werk te zoeken en te vinden.

Programma

Het weekend bestaat uit vier blokken. Telkens brengt een van de begeleiders het verhaal van een zelf meegemaakte patiëntenbegeleiding en verbindt dit met een stuk literatuur. Deze inbreng geeft aanleiding tot persoonlijke reflectie en tot uitwisseling. Een blok wordt afgerond met een meditatiemoment.

Begeleiding: p. Marc Desmet, p. Vincent Ferrant, mw. Anne Rotsaert, mw. Lieve Verbiest

Datum: van zaterdag 30 april (9 uur) tot zondag 1 mei 2005 (17 uur)

infoBezinningscentrum ‘Godsheide’,
011/27 84 20
info@bezinningscentrumgodsheide.be www.bezinningscentrumgodsheide.be
locatieBrugbemdenstraat 1
plaatsHasselt (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl