Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 13 maart 2005    Evangelie van 2005-03-13
 titelInternationale Devotionaliabeurs
beschrijvingOp zondag 13 maart a.s. staat Ontmoetingscentrum Het Klooster aan de Hoogstraat te Waalre weer helemaal in het teken van devotionalia. Dan wordt van 9.30 tot 15.30 uur de veertiende internationale devotionaliabeurs gehouden. De entree bedraagt 1,20 Euro.

Als u op zoek bent naar spullen van het rijke roomse leven dan moet u op deze beurs zijn.

Ook wanneer u iets meer wilt weten van uw familie dan is op deze beurs de kans groot dat u via gedachtenisprentjes uw familie weer tegen komt.
De organisatie van de devotionaliabeurs is al jarenlang in handen van het Sint-Martinusgilde en dit jaar is men al aan de veertiende editie toe.
De beurs groeide in de loop der jaren uit tot de grootste van Nederland. Ongeveer vijftig standhouders met een totaal van 140 meter uitstalling staan er garant voor dat belangstellenden en verzamelaars weer iets heel aparts wordt aangeboden.

Mensen met belangstelling voor beelden, rozenkransen, prentjes en prenten of voor genealogisch onderzoek, op zoek naar familie op gedachtenisprentjes of rouwbrieven mogen eigenlijk deze beurs niet missen. Juist hier kunnen ze informatie van onschatbare waarde vinden.

Santjes
Wat is er zoal te vinden op een devotionaliabeurs? Bid- of doodsprentjes, rouwbrieven, gedachtenis-, communie-, heiligenprentjes en allerlei andere soorten prentjes, zoals santjes, knipseltjes, madonna-, kerk-, bedevaart-, kerst- en nieuwjaarskaarten.

Gebeden- en kerkboeken, literatuur op kerkelijk gebied, levensbeschrijvingen van heiligen, kruisen en corpussen, medailles, heiligenbeelden in alle soorten en maten, rozenkransen, wijwaterbakjes, processievaantjes, schilderijen en ikonen.

De beurs wordt jaarlijks bezocht door vele bezoekers uit het hele land, ook steeds meer buitenlanders weten de weg naar deze beurs te vinden.

Deze speciale verzamelbeurs vindt plaats op zondag 13 maart 2005 in de grote zaal van Ontmoetingscentrum Het Klooster aan de Hoogstraat 4-6 te Waalre en de openingstijden zijn van 9.30 tot 15.30 uur. De entree is 1,20 Euro.

infoTony Vaessen
antonius.vaessen@pandora.be
locatieOntmoetingscentrum Het Klooster, Hoogstraat
plaatsWaalre (Noord-Brabant)
postcode55
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl