Vandaag is dinsdag 17 september
Prinsjesdag / Heilige Lambertus
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 8 februari 2020    Evangelie van 2020-02-08
begintijd09:30 uur
eindtijd13:45 uur
 titelJongeren helpen met levensvragen
beschrijving

Vrijdag­avond 8 februari or­ga­ni­seert het jon­ge­ren­pas­to­raat de eerste netwerk­bij­een­komst van het seizoen voor jongeren­wer­kers (pro­fes­sio­neel, vrij­wil­lig­er, betrok­ke­ne) in Heiloo. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om kennis, ervaringen en vragen uit te wisselen op het gebied van jon­ge­ren­werk in de Katho­lie­ke kerk.

Pater Johannes Pio van de ‘Broeders van St. Jan’ zal spreken over hoe jongeren te helpen met het antwoord vinden op hun levensvragen en welke rol gebed daarin speelt.

Levensvragen en gebed
Waar we als jongeren­wer­kers vaak bezig zijn met het organiseren en plannen van concrete ac­ti­vi­teiten is het niet altijd vanzelfsprekend om jongeren te onder­steunen in hun geestelijke groei.

Wilt u jongeren echt stappen laten zetten in geloof dan lukt dat niet door alleen veel impulsmomenten voor hen te organiseren. U moet (per­soon­lijk) tijd in ze investeren en/of ze in contact met voorbeelden brengen waar ze zich aan op kunnen trekken.

Uit­ein­de­lijk groeien jongeren echt in geloof als zij optrekken met mede­ge­lo­vigen als voorbeelden. Dit zijn mensen waarbij zij het vertrouwen ervaren hun belangrijke vragen te kunnen stellen. Voor jongeren kunnen dat hun vrienden zijn, maar ook u als jongeren­wer­ker, priester of vrij­wil­lig­er in de parochie. Daarbij is een leven van gebed, stilte en onderscheiding belangrijk om uit­ein­de­lijk tot groei te komen. Waar kunnen jongeren met hun vragen terecht? En hoe helpen wij hen in het onderscheiden van de goede keuze? Zijn wij hun voorbeelden?

Ontmoet The Missionary School
Naast dit thema, zullen er relevante materialen en ini­tia­tie­ven ge­pre­sen­teerd worden die voor u interessant zijn of die u kunt gebruiken voor uw eigen jon­ge­ren­werk. Ook zullen de laatste ont­wik­ke­lingen over The Missionary school aanbod komen en kunt u de deelnemers van dit jaar zelf ontmoeten. Tot slot is er ook voldoende ruimte om met elkaar ervaringen uit te wisselen en met elkaar in gesprek te gaan.

Lunch en Heilige Mis (Optioneel)
Na afloop aan deze netwerk­bij­een­komst kunt u aansluiten bij de lunch in Heiloo om 12.45 uur en gezamenlijk eten met de jongeren van The Missionary School. Wilt u dat? Geef dit duidelijk aan bij uw aanmelding! Voor het eten vieren zij ook de Heilige Mis om 12.00 uur waar wij dan ook bij aansluiten in de kapel van het Juliana­klooster.

Details

datum: zaterdag 8 februari 2020
tijd: 09.30 - 13.45 uur
(inclusief H. Mis om 12.00 uur en lunch om 12.45 uur optioneel)
adres: OLV ter Nood - Juliana­klooster, Hoogeweg 65, Heiloo
bereikbaarheid: Vrij parkeren kan in en rond het heiligdom.
aanmelden: t/m 5 feb via mjansen@bisdomhaarlem-amsterdam.nl
(mee-eten uiterlijk doorgeven voor 31 januari)

info

www.jongekerk.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieDiocesaan Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Hoogeweg 65
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl