Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 20 maart 2005    Evangelie van 2005-03-20
 titelGolgotha, het einde...?
beschrijvingU kent het verhaal over het lijden van Jezus Christus vast wel. Het staat beschreven in de evangelies, er is een musical over gemaakt en er zijn al vele muziekstukken voor geschreven, zoals onder andere de beroemde Mattheus Passion. Misschien heeft u zelfs de film The Passion of the Christ gezien, waarin vooral het pijnlijke lijden van Jezus centraal staat.

Een heel andere manier om dit verhaal te beleven en te herdenken, is om te komen luisteren naar een muzikale versie van Jezus’ laatste dagen. Componist en dirigent Frank Hoebe heeft zijn best gedaan om de gebeurtenissen overtuigend en gevoelig op muziek te zetten. De teksten die worden gezongen en verteld, zijn geschreven door Jos Feld.

Dit indrukwekkende muziekstuk wordt uitgevoerd door een koor van zo’n vijftig leden, ondersteund door acht musici. Er komen verschillende muziekstijlen voorbij: u zult klassieke muziek, close harmony, maar ook rock en pop terughoren.

Kortom, dit muziekstuk mag u niet missen. Het is voor iedereen waardevol om eens stil te staan bij het einde van Jezus’ leven, of... is het wel een einde? U kunt deze muzikale ervaring dit jaar met ons beleven in de De Goorn en in Oosterblokker.

20 maart: Onze lieve vrouw van de H. Rozenkrans in de Goorn,
de zaal is open vanaf 19.30, aanvang 20.15.

25 maart: Cultureel Centrum Pancratius in Oosterblokker,
de zaal is open vanaf 19.30, aanvang 20.15.

Kaarten kosten in de voorverkoop € 6,-, aan de zaal € 7,50 en zijn te reserveren via www.hoebeprojects.com of telefonisch via 0229-563193 en 0229-579204.

infoContactpersonen:
Marian ter Schure (0229) 563193
Sjon en Mary Leek (0229) 579204
www.hoebeprojects.com
info@hoebeprojects.com
locatieOLV van de H. Rozenkrans kerk
plaatsDe Goorn (Noord-Holland)
postcode16
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl