Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 18 maart 2005    Evangelie van 2005-03-18
 titelDevotie in tijden van ongeloof
beschrijvingIn maart 2005 start Het Nederlands Fluitorkest met een concertcyclus met de titel 'Devotie in tijden van ongeloof'. Tijdens deze concerten wordt er nieuwe muziek vertolkt van gerenommeerde componisten zoals Jacob ter Veldhuis, Joep Franssens, David Dramm en anderen.

Het Nederlands Fluitorkest brengt Devotie in tijden van ongeloof omdat het orkest in deze verwarde tijd meer dan ooit wil uitdragen dat toewijding, bezieling, zuiverheid en overgave immer waardevolle en waardenvrije deugden zijn die houvast bieden in moeilijke tijden. Het nlfo wil met dit vijfjarige project telkens in de maand maart, concerten verzorgen rondom een thema binnen het begrip devotie. Het is de bedoeling dat Devotie in tijden van ongeloof een vaste plek gaat verwerven in het muzikale aanbod in Nederland.

Artistieke motivatie voor dit project zijn de recente ontwikkelingen in
Nederland. Na alle discussie rondom integratie, normen en waarden,
fundamentalisme, vrijheid van meningsuiting, hoofddoekjes en terrorisme achten wij het van belang dat de kunst zich meer gaat bezig houden met meer universele waarden. Wij zijn ervan overtuigd dat als wij ons met velen gezamenlijk gaan buigen over dit onderwerp, de kracht zullen bezitten om verandering mogelijk te maken.

Data:

Zondag 6 maart, 20.30
Den Bosch, De Toonzaal
Prins Bernhardstraat 4-6

Donderdag 10 maart, 12.30
Enschede, Muziekcentrum
Noorderhagen 27

Zaterdag 12 maart, 20.15
Rotterdam Paradijskerk
Nieuwe Binnenweg 25

Vrijdag 18 maart, 20.15
Utrecht, Geertekerk
Geertekerkhof 23

Zaterdag 19 maart, 20.15
Amsterdam, Waalse Kerk
Walenpleintje 157


Programma:
Joep Franssens - Deel V uit The Harmony of the Spheres*
Giovanni Palestrina - Agnus Dei
Jacob ter Veldhuis - Jesus is coming*
Alberto Colla - Cantum movere*
David Dramm - Wallada*

* première

info(06) 25055053
vwijers@chello.nl
locatieGeertekerk, Geertekerkhof 23
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl