Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 6 maart 2005    Evangelie van 2005-03-06
 titel60-jarig jubileum organist
beschrijvingOp zondag 6 maart viert Richard Kroes zijn 60 jarig jubileum als organist.

In de Eucharistieviering van 11.15u, in de St. Brigidakerk centrum Geldrop, zingt het parochieel koor o.l.v. Wim ter Burg , met medewerking van Patricia Heesakkers en Arno ter Burg, de Orgelsolomesse van Haydn.

Gedurende deze vele jaren was Richard Kroes als organist verbonden aan meerdere kerken in Eindhoven. Hij werkte mee aan verschillende religieuze radio- en tv-uitzendingen, maakte plaatopnamen en begeleidde diverse oratoria. Hij componeerde orgelwerken en gaf als solist concerten in binnen- en buitenland.

Hij doceerde jarenlang orgel, harmonieleer en kerkmuziek aan de Eindhovense en Geldropse Muziekschool. In deze hoedanigheid leidde hij veel orgelleerlingen op in het organistenvak, hetgeen hem de bijnaam "Peetvader van de Eindhovense Orgeltraditie" bezorgde.
Veel van zijn leerlingen zijn op dit moment als organist werkzaam in de hele regio.

Verder publiceerde hij op het gebied van harmonieleer en Afrikaanse religieuze muziek.

Paus Johannes Paulus II onderscheidde hem in 1995 met de Ridderorde van St. Sylvester. In 2002 werd hij onderscheiden in de Orde van Oranje Nassau.

info(040) 285 64 03
locatieSt. Brigidakerk, centrum Geldrop
plaatsGeldrop (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl