Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 9 april 2005    Evangelie van 2005-04-09
 titelBijzonder concert voor Wittem
beschrijvingOp 13 maart is in de Kloosterkerk te Wittem de eerste van een drietal bijzondere concerten met vocale en instrumentale solisten en ensembles. Deze muziekuitvoering wordt herhaald op zaterdag 9 april, om 19.30 uur, in de O.L.Vrouwekerk aan de Kade te Roosendaal, tot voor kort bediend door de redemptoristen; en op zondagmiddag 10 april, om 16.00 uur in de Nebo-kerk van de redemptoristen aan de Sionsweg te Nijmegen.

Deze concerten vinden plaats bij gelegenheid van de presentatie van een jubileum-cd met instrumentale muziek en liederen die in de loop van de voorbij eeuw in het Wittemse klooster zijn gecomponeerd en uitgevoerd, bij gelegenheid van bedevaarten en andere feestelijkheden.

Uitvoerenden zijn de organist Hans van Dijk, violist Inigo van Beurden, mezzosopraan Marijke Eliveld, een tiental solisten van Fanfare Kunst en Vriendschap uit Partij-Wittem en het Mannenkoor Lauwerkans uit Mechelen o.l.v. Jean Lardinois.

In de afgelopen jaren heeft de musicoloog Hans van Dijk de muziekarchieven van het klooster geordend en veel oude muziek en bedevaartsliederen gevonden die in de vergetelheid waren geraakt. De composities zijn echter van een dusdanig niveau dat ze verdienen om opnieuw ten gehore te worden gebracht.

Een goede aanleiding is een jubileumjaar in het Gerardus-pelgrimsoord Wittem, waarin volksdevoties en bedevaarten centraal staan. Behalve van oude Gerardusliederen zijn echter ook van andere feestelijke composities nieuwe arrangementen en CD-opnames gemaakt. Deze cd wordt gepresenteerd tijdens feestelijke muziekavonden met een mannenkoor en vocale en instrumentale solisten.

Na het concert op 13 maart in Wittem, zal deze muziekuitvoering twee keer worden herhaald: in een voormalige en een nog bestaande redemptoristenkerk. En wel op zaterdag 9 april, om 19.30 uur, in de O.L.Vrouwekerk aan de Kade te Roosendaal, tot voor kort bediend door de redemptoristen; en op zondagmiddag 10 april, om 16.00 uur in de Nebo-kerk van de redemptoristen aan de Sionsweg te Nijmegen.

Tijdens alle drie concerten zal er muziek klinken van o.a. de paters J.Haagh (1857-1919), J.Bogaerts (1850-1923) en J.Elgershuizen (1917-2004). Ook motetten en geestelijke liederen van broeder Anselmus (eerst pianist van het Concertgebouworkest, later organist van de kathedraal van Paramaribo) worden ten gehore gebracht. Heel bijzonder is ook de muziek van de stichter van de redemptoristen-congregatie, St.Alfonsus Maria de Liguori.

Toegangskaarten à €  6,- zijn te reserveren bij resp. de kloosterreceptie van Wittem (043) 4501741
het parochiesecretariaat te Roosendaal (0165) 534645 alleen ’s morgens) en bij het Nebo-klooster (024) 3221815.

infoRedemptoriosten Klooster Wittem
www.gerardus.nl
(043) 4501741
locatieO.L.Vrouwekerk, Kade
plaatsRoosendaal (Noord-Brabant)
postcode47
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl