Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerdonderdag 7 t/m zaterdag 9 november 2019    Evangelie van 2019-11-07
(Heilige Willibrord)
 titelSamen bidden voor Europa
beschrijving

Van 7 tot 9 november vindt een nieuwe samenkomst van het Europese netwerk van ‘Samen voor Europa’ plaats.

Twintig jaar geleden werd onder impuls van nieuwe bewegingen als Focolare en Sant’Egidio het Europese oecumenische netwerk Samen voor Europa opgericht. De idee ontstond na een ontmoeting van de lutherse bisschop Ulrich Wilckens met Chiara Lubich, de oprichtster van de Focolarebeweging. Later volgden onder meer ontmoetingen van Together for Europe in München (2000), Rome (2001), Berlijn (2003), Stuttgart (2007), Brussel (2012) en Monaco (2016).

Nu twintig jaar later en niet toevallig in het weekend waarin de dertigste verjaardag van de Val van de Berlijnse Muur wordt herdacht keert Samen voor Europa terug naar Duitsland, de plaats waar destijds ook de eerste bijeenkomst werd gehouden. Vandaag zijn er meer dan 40 bewegingen en gemeenschappen uit 20 landen lid van het oecumenische netwerk.

Van donderdag 7 tot en met zaterdag 9 november is er een nieuwe ontmoeting van Samen voor Europa in Ottmaring (waar een oecumenisch centrum van Focolare is gevestigd) en Augsburg (waar de katholiek-lutherse Verklaring over de Rechtvaardigingsleer van Luther werd ondertekend). Hoogtepunt van de bijeenkomst is het gebed voor Europa van morgenavond in de Sint-Annakerk in Augsburg. Aansluitend trekken de deelnemers naar de herdenkingsmars voor de verjaardag van de Val van de Muur, die de kerken, de christenen en de stad samenbrengt.

info

www.focolare.org

locatieOecumenisches Lebenszentrum, Eichenstrasse 31
plaatsOttmaring (Duitsland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl