Vandaag is vrijdag 16 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 5 oktober 2019    Evangelie van 2019-10-05
begintijd19:30 uur
 titelConcert Abraham-oratorium
beschrijving

Het Abraham-oratorium ‘Hemelluisteraar’, op teksten van Martin de Geus, is een toegankelijk werk uit 2016 van bijna anderhalf uur, wederom bestaande uit lezingen en liederen, dankbaar om in te studeren en uit te voeren door het betere amateurkoor of amateur-kamerkoor als zelfstandig concert, of in het kader van een kerkelijk project. In dit oratorium worden episodes uit het leven van Abraham verklankt, ontleend aan de hoofdstukken 11-25 uit het bijbelboek Genesis: zijn vertrek uit Haran, de belofte van talrijk nageslacht, de geschiedenis met Hagar en Ismaël, de naamsverandering in Abraham, het bezoek van de drie mannen aan Abraham en Saraï, de geboorte van Isaak, de beproeving op de berg in Moria, de dood van Sara, Abrahams huwelijk met Ketura en ten slotte zijn dood.

Martin de Geus (met wie Zwart inmiddels al vier oratoria schreef) schrijft prachtige teksten: toegankelijk, rijk van inhoud en soms ronduit ontroerend.

Voor dit oratorium heeft Dirk Zwart ervoor gekozen alleen een piano (= uiteraard een vleugel) als begeleidingsinstrument te gebruiken. Daaraan zijn viool en cello toegevoegd, wat voor een intense muzikale sfeer zorgt. Van de 23 delen zijn er drie ‘koralen’ voor de gemeente.

De scratchdag wordt gehouden op zaterdag 5 oktober in de Brugkerk in Amersfoort, vanaf 11.00 uur, concert om 19.30 uur.

info

compositiefonds@gmail.com
www.dirkzwart.com

locatieBrugkerk, Schuilenburgerweg 2
plaatsAmersfoort (Utrecht)
postcode38
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl